Milyen házimunkát végeztek naponta? Hetente? Évente?
Házimunka tervet állítok össze és kíváncsi vagyok, hogy ki milyen házimunkákat végez, nehogy valamit kifelejtsek :)
Köszi!
Naponta:
-porszívózás
-portörlés
-rendrakás
-főzés
-mosogatás
Háromnaponta:
-mosás
-felmosás
3 havonta:
-ablaktörlés
-nagy takarítás
-
Elsőnek: Mért porszívózol, porttörölsz minden nap?:D
Én heti egyszer pórszívózok, portörlök, feltörlök, lefertőtlenítem a konyhapultot, ellenőrzöm a hűtő tisztaságát, ha kell kitörölgetem. Hetente mosok 2 adagot. (de ez változó, van, hogy hétfőn mosok, van, hogy szombaton, attól függ)
Naponta felsöprök a konyhában, rendet rakok mindenütt.
Főzni 2-3 naponta szoktam. Ablakot én ritkán pucolok, mert Angliában élek, ahol sajnos egy, állandóan esik az eső, kettő, az emeleti ablakokat meg se tudom kívülről pucolni, mivel csak az ablak 1/3-át lehet kinyitni bukóra, de ez a felső része az ablaknak. :(
Mert 3 gyerek van, és eszméletlenül nagy port kavarnak :) Kinn játszanak és mindig behozzák a szőnyegre a koszt :)
Első voltam.
2-en vagyunk egy 80 m2-es lakásban.
Naponta: mosogatás, rendrakás, ágyazás, szennyes összeszedése (a két fürdőszoba miatt itt is, ott is ledobáljuk), wc-k áttörlése.
Hetente: porszívózás, (ha vendég jön, akkor is), portörlés, felmosás, hűtő átnézése, áttörölgetése, (ha kell) mosogató vízkőtelenítése, konyhapult, csapok, kád, zuhanyfülke fertőtlenítése, mosás.
Kb. 2-3 havonta: lámpák leszedése, függönymosás, ablaktisztítás, a szőnyegeket takarítógéppel tisztítom, a franciaágyat is átpucolom.
Naponta
ágyazás
virágok rendbetétele
mosogatás
söprés
felmosás (nyáron naponta 2-3szor, télen ritkábban)
rendrakás
hetente
kád, wc, mosdó
tűzhely, csempe
mosás, vasalás
ritkábban, igény szerint vagy ahogy az időm engedi
ajtók lemosása
ablakmosás
Én úgy csináltam tervet itthonra, hogy az első hónapokban figyeltem, mi milyen gyakran igényli a takarítást és aszerint írtam össze.
naponta:
mosás( két pici gyerek van)
mosogatás
főzés
felmosás
porszívózás
teraszon a növények locsolása
udvaron a járda söprögetése, teraszok lemosása
általános rendrakás
hetente:
portörlés, mindig bútorápolóval
fürdőszoba takarítás
vasalás (inkább kétszer egy héten)
ágynemű áthúzás
sütemény sütés
kéthetente fűnyírás
havonta:
ablakpucolás, függönymosás
szőnyegek pucolása, mosása
Évente:
tavasszal veteményezés
befőzés (aminek épp szezonja van)
Naponta 1x:
-beagyazas + szelloztetes
-fozes
-mosogatas
-altalanos rendrakas
Hetente 2x:
-mosas
-felporszivozas + felmosas
- WC attorlese
-szemet kiuritese
Hetente 1x:
-furdoszoba altalanos takaritasa
-konyha (huto + mikro+ tuzhely) altalanos takaritasa
Kethetente:
- agynemu cserelese
- terasz/egyeb ritkan hasznalt helyisegek altalanos takaritasa
Kb. kethetente vagy, amikor mar nagyon muszaj:
-portorles
-vasalas
Kb. 3 havonta kiszelektalom a "cuccokat".
Fuggonyom nincs, igy azt nem mosok, ablakot kb evente 2x pucolok, mert folyamatosan esik az eso, ill. mint elottem mar mondtak lehetetlen normalisan kinyitni az ablakot.
Utalom a hazimunkat, igy mindig probalom ugy beosztani, hogy meglegyen csinalva de hamar tullegyek rajta. Nem ertem, hogy rengeteg ember, hogy tud allanodan-folyton takaritani... Persze azert mindig tisztasag van nalunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!