Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A csapvizet szabad wc-be önteni?

A csapvizet szabad wc-be önteni?

Figyelt kérdés

Azért e kérdés, mert mint tudjuk, csak azonos vízhálózaton belül szabad vizet keringetni, pl esővizet tilos a wc-be, csap lefolyójába stb önteni, hiszen akkor túlfeszül a rsz, csőtörés stb.

A bizonytalanságom abból ered a kérdésem kapcsán, hogy vajon egy rendszerben van-e a csapvíz és a wc csatornarendszere? Vagy ez házanként, településenként változó lehet? Mert ha egyazon rsz-ben vannak, akkor nyilván nem baj, ha a csapvizemet a wc-be öntöm.

(Egyébként olykor nekem azért jó wc-be önteni, mert így spórolok: este beáztatom az elmosandó edényeimet, és ha azok vizét a wc-be öntöm, akkor megspórolok egy wc-lehúzást.)

2018. márc. 16. 14:04
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Nagy spórolás lehet zsíros vizet önteni a wc-be hogy aztán zsíroldóval mosogasd. Már ha megteszed. Wc -be csak vizet ne önts oda csak wc-víz mehet. Ha a Tek megtudja elhurcolnak. Nem is értem miért csodálkozom hogy írni olvasni számolni nem tudó emberek jönnek már csak dolgozni a melóhelyemre?
2018. márc. 16. 14:18
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Most azt akarod mondani, hogy a mosogatóból folyó vizet csak a mosogatóba lehet önteni, hogy meg legyen az egyensúly, vagy mi van??
2018. márc. 16. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
98%

egy helyre megy.

"külső vizet" (kútvíz, esővíz) azért, nem szabad a csatornába juttatni, mert azt nem tudják mérni, nem tudják kiszámlázni szennyvízdíjként.

(meg az esővíz leterhelné a rendszert, ha mindenki belevezetné a tetőről)

2018. márc. 16. 14:51
 4/6 anonim ***** válasza:
62%

"

(Egyébként olykor nekem azért jó wc-be önteni, mert így spórolok: este beáztatom az elmosandó edényeimet, és ha azok vizét a wc-be öntöm, akkor megspórolok egy wc-lehúzást.)"

Igazán szép tiszta lehet a wc-d, ha nem húzod le a koszos edények beáztatós vizét.

A felmosó vizet is pl a wc-be öntöm, nem a vízcsapba, ahonnan vételeztem. Csak éppen kiöntés után lehúzom a wc-t. Nem, hogy a koszos maradék lét otthagyom a csészébe.

Spórolok a vízzel, de mindennek van határa.

2018. márc. 16. 15:04
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
Könyörgöm Kérdező, mondd, hogy ez nem komoly! ...mert mostanában ez lenne az "i"-re pont és elkezdek félni.
2018. márc. 16. 15:40
 6/6 anonim ***** válasza:
29%
3-as: igazad van, viszont a rendszer túl használat és nem rendeltetésszerű használat az általános szennyvízdíj emelkedéséhez vezet.Egy ellenőrzés során meg bírsággal is jár. Szóval de, ki tudják fizettetni.
2018. márc. 16. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!