A csapvizet szabad wc-be önteni?
Azért e kérdés, mert mint tudjuk, csak azonos vízhálózaton belül szabad vizet keringetni, pl esővizet tilos a wc-be, csap lefolyójába stb önteni, hiszen akkor túlfeszül a rsz, csőtörés stb.
A bizonytalanságom abból ered a kérdésem kapcsán, hogy vajon egy rendszerben van-e a csapvíz és a wc csatornarendszere? Vagy ez házanként, településenként változó lehet? Mert ha egyazon rsz-ben vannak, akkor nyilván nem baj, ha a csapvizemet a wc-be öntöm.
(Egyébként olykor nekem azért jó wc-be önteni, mert így spórolok: este beáztatom az elmosandó edényeimet, és ha azok vizét a wc-be öntöm, akkor megspórolok egy wc-lehúzást.)
egy helyre megy.
"külső vizet" (kútvíz, esővíz) azért, nem szabad a csatornába juttatni, mert azt nem tudják mérni, nem tudják kiszámlázni szennyvízdíjként.
(meg az esővíz leterhelné a rendszert, ha mindenki belevezetné a tetőről)
"
(Egyébként olykor nekem azért jó wc-be önteni, mert így spórolok: este beáztatom az elmosandó edényeimet, és ha azok vizét a wc-be öntöm, akkor megspórolok egy wc-lehúzást.)"
Igazán szép tiszta lehet a wc-d, ha nem húzod le a koszos edények beáztatós vizét.
A felmosó vizet is pl a wc-be öntöm, nem a vízcsapba, ahonnan vételeztem. Csak éppen kiöntés után lehúzom a wc-t. Nem, hogy a koszos maradék lét otthagyom a csészébe.
Spórolok a vízzel, de mindennek van határa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!