NAGYON FONTOS! Tegnap kaptam egy aqua dragobs szettet és csapvizet engedtem egy befőttes üvegbe beleszórtam a petéket és most várok. Szabad csapvizet engedni vizüknek e? Akinek van vagy csak tud erről kérem segítsen.
Szia!
Ha minden igaz, ezek a sórákok petéi, amelyeket az akvarisztikában is használnak, mivel a frissen kelt lárvák, remek ivadéktápok. Ezeket a következő módon keltheted ki: fogsz egy edényt, abba raksz vizet, amelyben feloldasz kb. egy evőkanál asztali sót (a jódozott sokak szerint nem megfelelő), veszel egy akvarisztikai légpumpát és porlasztókövet, ami az oxigént biztosítja. Belerakod a petéket és elkezdesz levegőztetni. Ha minden jól megy, pár nap múlva láthatod, hogy nagyon apró állatok úszkálnak benne. Ekkor elkezdheted őket etetni, kaját azt úgy tudom, adtak hozzájuk, de amúgy lebegő zöldalgákkal táplálkoznak. Ha szeretnéd, hogy felnőjenek, akkor rakd őket egy nagyobb (pár literes) edénybe és nem árt, ha néha cseréled a vizük egy részét.
Sok sikert és kellemes ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!