Az baj ha sima vízzel szoktam felmosni?
Az előszoba és a konyha laminált padló. Ezt csak neves felmosóval szoktam áttörölni. Ritkán ecetes vízzel, vagy tusfürdős vízzel csinálom.
A fürdőszoba/wc-nél szintén így, csak itt kicsit gyakrabban mosok fel ecettel, vagy tömény domesztostos ronggyal. Bár tisztítószeres mosás itt kb havonta van.
Ez baj? Hogyan kéne?
Az ecetes felmosás fölösleges, az ecet jó vízkőoldó csak kétlem, hogy a padlón annyira lenne vízkő. Fertőtlenítéshez meg nem igazán jó. Ha mezítláb is tappancsoltok talán kis doestosos víz még okés.
Ha már szoktál domestossal felmosni akkor csináld mondjuk azzal, a lamináltat kicsavarttal a többit vizesebben, hagyod kicsit és jól kicsavarttal áttörlöd.
A fürdő és wc ahol lehet némi vízkő ott néha ecetezheted, csak ne keverd a kettőt mert balesetveszélyes! Bármilyen sav és aktív klór az klórgázt képez, egybe végképp ne öntsed mert kis mértékben is károsít. Válasszad külön.
Én felmosó szerrel szoktam felmosni a lamináltat, éppen csak nedves fejjel.
Mire kijutok a konyhába és az előszobába (hideg burkolat), teszek a vízbe egy kis domestost is. Éppen csak érezni az illatát, de sokkal jobban tisztít, láthatóan jobban.
Ha nincs otthon felmosó szerem, akkor mosogatószert szoktam a vízbe tenni. Én úgy vettem észre, hogy így sokkal szebb az eredmény és ráadásul finom illat lesz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!