Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Átlagosan egy nap mennyi időt...

Átlagosan egy nap mennyi időt töltötök házimunkával? Az enyém soknak számít?

Figyelt kérdés

Reggel: beágyazás, seprés, felmosás, mosás, reggeli után mosogatás, ebédfőzés, mosogatás majd ebéd után is mosogatás, teregetés és gyors pakolás. 2-3 óra hossza kb.

Este: vacsora után mosogatás, konyha rendberakása (konyhapult, asztal), gyors rendrakás, fürdőben turbó törlés (wc, csap, mosógép), seprés, felmosás.

Hetente 1x nagytakarítás. Akkor ablakmosás (3 ablak), függönymosás (3 függöny), portörlés (konyhaszekrény, gyerek szekrénye, mi szekrényünk), tűzhely, mikró, kávéfőző, hűtő, mosógép takarítás, fürdőszoba szekrény kipakolása, rendbetétele, csempe.

Van egy udvarunk, ott össze szoktam seperni miután megkávéztam, de mikor szar idő van, hó van, latyak van, ez kimarad. Most a nyári munkákat nem írom ide.

Ez kevés vagy sok?

Ha átlagolni kéne, a 24 órából max 3 óra délelőtt és 2 óra este illetve egy fél nap nagytakarításnál. 60 m2, tehát nem nehéz rendben tartani. Lehetne kevesebb időráfordítással is hatékonyabb eredményt elérni?

2018. febr. 10. 19:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én reggel csak beágyazok, nem reggelizünk itthon, a kávésbögrék beleférnek az esti mosogatásba. Minden este elindítom a robotporszívót, vacsira után rendet rakok, elmosogatok. A napi rutin kb. ennyi. Hétvégén egy fél nap alatt fényesre pucoljuk a lakást ketten. Minden héten port törlünk, rendesen felporszívózunk, felmosunk, fürdő/wc takarítás, az erkély lesöprögetésre, viráglocsolás. Kb. két havonta ablak pucolás.

2-3 hetente szoktam a mikrót kipucolni és a sütőt is, attól függ mire és mennyit használtuk.

2018. febr. 11. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!