Ti mennyi időt töltötök egy nap, illetve egy héten házimunkával?
Az a lényeg, hogy mindennek legyen helye, így nem lesz esélyük a dolgoknak kallódni. Mindig tedd a helyére a használati tárgyakat.
Mosogatni kisebb adagokban érdemes, a reggeli után könnyebb elmosni pár tányért, bögrét, mint este egy nagyobb adagot, mert semmi kedved nem lesz hozzá fáradtan. De ha mosogatógéped, akkor a koszosakat rögtön oda tedd be. Este elindítod, reggel kirámolod, 5 perc az egész.
Időzítőn elindíthatsz egy mosást, reggelre, vagy amikorra hazaérsz ki is van mosva, már csak teregetned kell. A szárítóról hajtogatva vedd le a ruhát.
Én vettem magamnak laposfejű felmosót, könnyebb vele takarítani és nem feltétlenül kell porszívózni sem.
A szobákban 2-3 naponta porszívózok.
A fürdőben akkor takarítok amikor fogat mosok (mosdó+kád) vagy a gyerekek fürdenek. A wc-t mindennap áttörlöm domestosos popsitörlővel.
így néz ki egy nap:
Reggel/délelőtt:
- mosni (este már összekészítem)
- beágyazok
- összeszedem a papírzsepiket, szemetet (gyerekek után van az is), koszos ruhákat
- mosdót, kádat, wc-t áttörlöm (van, hogy csak este kerül erre sor)
- szükség szerint porszívózok + felmosok
- kipakolom a mosogató gépet
Este:
- mosogatás
- asztalt, pultot lepakolni, letörölni
- reggeli mosást előkészíteni
Főzés közben folyamatosan rendet tartok a konyhában.
Én is dolgozok, de nekem kötetlen a munkaidőm, 2 gyerekem van és szokott kupi lenni, de ez már tényleg csak a lustaságomnak tudható be :)
Bizarr lehet első hallásra a domestosos popsitörlő, de ez a legolcsóbb, mert a fertőtlenítős kendők drágák és nagyon keveset adnak.
Ezzel viszont pénzt spórolok és nekem könnyebb, mint szilviával maszatolni a wc körül.
Természetesen csak ezt a célt szolgálja, máshol mikroszálassal törölgetek.
Okos telefonra van egy nagyon jó app. Most nem tudom a nevét, fly valami, a fly ladyhez van, de annyira személyre szabható, hogy ami a fly ladyhez tartozik mindent ki lehet törölni belőle!
Napra (reggel, délután, este), hetekre és hónapokra van osztva. Ebbe bele lehet írni mindent, amit csak gondolsz, hogy a rendhez, tisztasághoz elengedhetetlen ezt megtenni.
Van benne heti menü tervező, stopper és szintén a fly ladyhez a zóna takarítás, ez is személyre szabható.
Nekem így néz ki:
1. zóna: Előszoba, hátsó közlekedő (a hónap első fele, ami gyakran csak néhány nap)
2. zóna: Hálók+Nappali
3. zóna: Konyha
4. zóna: Vizesblokk
5. zóna: Udvar+konyha kert
Ezen belül pedig szintén vannak a feladatok amit az adott héten kell megcsinálni.
Jó a fly lady nekem tetszik, csak olyan fura, hogy igazán takarítani csak a 3. héten kezdünk el, akkor is csak 1 óra erejéig, hát nálam ilyen esetben már egy nap sem lenne elég :D
Nem kell túl vállalnod magad, annyit csinálj csak, amennyit bírsz.
Köszönöm szépen! Olyan jó, hasznos tanácsokat kapok itt Tőletek, már megérte beírni a kérdést. Meg fogom nézni ezt az app-ot, nem veszthetek vele az tény. ha beválik a domestosos popsitörlő, akkor én is fogom használni, engem is zavar a maszatolás, sokszor azért megy el a kedvem a vizesblokkok törölgetésétől, mert egy maszatolás lesz az egész, még szárazzal is áttörölni stb, azért akkor már egyből nem 5 perc...
A sima fly ladyben neem is az volt a fura, hogy amennyi takarítás belefoglaltatik, attól nálunk még holt rendetlenség van:)) Kb. adtunk a sz.r-nak egy pofont:)) De lehetséges hogy én látom rosszul. Köszönöm még egyszer a rengeteg hasznos infót! Nem csalódtam Bennetek. Még az lenne a kérdésem, hogy ki hányszor vasal? Mert én megmondom őszintén, csak azokat vasalom amiket muszáj és általában indulás előtt 5 perccel...csak azt ami kell.. Ez sem a legjobb stratégia, gondolom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!