Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen bogarak lehetnek?

Milyen bogarak lehetnek?

Figyelt kérdés

A konyhaszekrényemben, és az ajtaján találtam. Abban, ahol a tányérok, fűszerek, liszt cukor, zsemlemorzsa, búzadara van.

Nagyon aprók, fehérek.

Ha nem nézem meg jobban, azt hittem volna, por. kb akkorák, mint egy búzadara szem.

Mindent átnéztem, semmit nem találtam, amiben sok lett volna. Vagyis fogalmam sincs, honnan jöttek. Azt hittem valami már régi, és abből keltek ki. Ahogy mászik, úgy néz ki, mintha hömpölyögne. Most mindent Domestosos vizzel átmostam, ami zacskóba fel volt bontva, azt kiöntöttem. De mivel nem találtam meg, hogy honnan jönnek, így félő, hogy újra megjelennek.

Valaki tapasztalt már hasonlót?

2010. jún. 5. 09:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az sajnos vagy valamelyik gabonaféléből jött vagy pedig moly, és odapetézett!

Mindent ki kell dobni abból a szekrényből, mert pl a rizsbe is belemennek, hiába nincs még felbontva. Utána fertőtleníts, és ne tegyél a szekrénybe semmit. Pár napig figyeld, nem e jönnek vissza....

2010. jún. 5. 12:37
 2/9 A kérdező kommentje:

De a moly nem nagyobb?

Meg a peték tudtommal nyugalmi állapotban vannak. Ezek pedig jönnek-mennek.

2010. jún. 5. 12:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, anyu mindig zsizsiknek hívta őket. Neki is sokszor volt ilyen a főleg hipermarketben vásárolt cucc.
2010. jún. 10. 22:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, mi az, de én még ilyennel nem is találkoztam. Nálam csak hangya van az is csak ritkán.

Én egy kissé tisztaságmániás vagyok, úgyhogy ha bogarakat találnék a kajám között, tuti hogy az egészet kidobnám + átmosnám az egész helységet domestossal v. hypóval, miután mindent darabokra szedtem.

2010. jún. 16. 18:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Nálam is vannak!

Csak sajnos a búzadaráBAN és a lisztBEN, nem a szekrényajtón:(

Ott másznak a tetején, benne gyalogolnak. Világosbarnák, én atkának vagy valamiféle tetveknek néztem őket (nem hinném, hogy bogár, a bogaraknál nem feltétel a kitinpáncél?) nem akarok hülyeséget mondani, az biztos, hogy rovarok.

Próbáltam lefotózni, de annyira kicsik... nagyjából fél mm.

Nem tudom, mit lehetne ellenük tenni, általában a zacskón belül találkozom velük.. habár mostanában sok a moly is nálunk, már a második csapdát tettem ki, a ragadósat, és huszonvalahanyadik példánynál tartunk. A guta megüt.

De a moly kukacot eredményez, a kukac meg szálakat sző a zacskón belül, hogy összeragadjanak a szemek, az meg elég látványos.

Kukacot nem találtam, összeragadt részeket sem, pedig át lett vizsgálva még a cicás kakaó is.

Nem is zsizsik, mert az nagyobb, és főleg hüvelyesekben van (nem?) a rizs is tiszta volt.

Tovább nyomozok, szólok, ha megvan...

2010. jún. 20. 14:15
 6/9 anonim ***** válasza:
ezt találtam: lisztatka. Nézd meg a google-ben a képkeresésnél, bár az én állataim ennél karcsúbbak, mégis talán ez hasonlít a legjobban...
2010. jún. 20. 15:03
 7/9 A kérdező kommentje:

Az lesz, lisztatka.

2 szekrényben találtam.

Kb 10 napja, újra kiszedtem mindent, az üres szekrényt befújtam BIOKILL rovarirtóval.

És mindent átmostam Domestosos vízzel.

A fűszereken kívül mindent kidobtam.

És most az egyik szekrényben újra találtam, megőrítenek.

És az érdekes, hogy ebben a szekrényben csészék, sosem használt tányérok vannak.

2010. jún. 20. 16:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Hááát, én a fűszerekben is találtam már bogarakat.. igaz, több éve lejárt holmi volt, gondoltam kimosom és az üvegét megtartom, és kisujj-körömnyi bogarak voltak benne (igaz, döglötten), dobtam ki az egészet...

Azt olvastam, a lisztatkát a silókban valami gázzal irtják, de nem hiszem hogy van ebből kis kiszerelés:)

Gázosítsa el konyháját:)) marad a spray, én a Morteinben bízom, de jó erős is.

2010. jún. 25. 12:51
 9/9 anonim válasza:
Sziasztok elég régi a poszt, de remélem valaki tud segíteni. Nálam is felbzkkantak ezek a porszemnek kinézò lisztatkák. Sajnos elég későn vettem észre már akkor nagyon sok volt. A konyha szekrényből mindebt kidoptam és az evőszeközök poharak stb átvittem máshova tehát semmi nincs a szekrényben. Poszívóztam az összes vegyszerrel átmostam már nem tudom hányszor a 3 nap alatt. És fel fel bukkan pár darab még mindíg. Ma vettem biokillt is beszéltem rovarírtóval azt mondta 2 hogy nem írták megkell szüntetni a forrást és eltünnek. Nagyon kivagyok kérlek segítsetek kibek mi vált be.
dec. 7. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!