Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Fás kazán erősen füstölög....

Fás kazán erősen füstölög. Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés

Attól energiatakarékos a szóban forgó, hogy "lapított S" alakú vájat halad az égéstér feletti térben, mielőtt a kéményt összekötő csőbe érkezik a füst. Állítólag e technikai kialakítása miatt füstöl erősen.

Olyannyira, hogy van, amikor még a szellőző lyukból is ömlik a füst a begyújtást követő első 1-2 órában. Az egy dolog, hogy konkrétan ez kompenzálható némileg avval, hogy csak az alsó szellőzőt hagyom nyitva eleinte, de akkor meg túl lassan fűti fel a lakást.

Ha csak egy pillanatra kinyitom az égéstér ajtaját, hogy pótoljam a fát, szinte kirobban a tömény füst. A helyzetet enyhíti, hogy a garázsban találhatóm de így kb 1-2 óránként alaposan, hosszan szellőztetnem kell ott, ami télen nem valami szerencsés. Na meg emiatt kénytelem-kelletlen beszippantok olykor, másodpercekre a füstből, ez se jó.

Van megoldás a füstözön jelentős enyhítésére?

Csak annyival tudom némileg enyhíteni azt, hogy az égéstér ajtajának szellőzőlyukát csak az első órában hagyom nyitva (muszáj azért, hogy már 2 óra alatt felvigye 16-17 fokra a lakás télen), de utána teljesen zárom, és csak alul engedek olykor levegőt, amitől az adott pillanatra számított füstmennyiség közel fele feláramlik a kémény felé, kb 10 perccel később áll ez be. De még így is elég sok a füst, ami az égéstér ajtaja kinyitásakor kiárad.

2018. jan. 1. 15:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Feltételezem át kell pucolni a labirintust.
2018. jan. 3. 21:27
 22/26 anonim ***** válasza:
Használj Konix égésjavító és koromtalanító adalékot
2018. jan. 3. 22:06
 23/26 A kérdező kommentje:
Ha létezik ilyen adalék, utánanézek. Az előző előttit kérdem: milyen módszer a legmegfelelőbb a korompucolásra? Ugyanis óva intettek engem attól, hogy kapargassam különféle eszközökkel, mert érzékeny a kazánbelső, így kesztyűben kézzel szoktam.
2018. jan. 6. 14:32
 24/26 anonim ***** válasza:
Azért különböző méretű pálcákkal, finom kézzel át lehet menni rajta egyszer, aztán az ajánlott csodaszer (nagyon egyöntetűen mondják, hogy piszokjó, tehát gondolom tényleg jó, csak én nem használok ilyesmit, olcsóbb a méretezés+levegő).
2018. jan. 6. 14:40
 25/26 darida ***** válasza:

Egyetértek a #24 válaszolóval. Semmilyen adalék nem pótolja a megfelelő huzatot. Ha már nem akarod átépíteni a kéményt, meg lehet próbálni egy huzatfokozó beépítését a kéményre.

Minden más megoldás csak barkácsolás. Nem érsz el vele eredményt, csak kiszórsz vele egy kazal pénzt.

2018. jan. 8. 08:51
 26/26 anonim válasza:
Biztos, hogy pont fix ugyanolyan a kazánod? Nekem fura, hogy az előző nem füstölt, ez meg igen. Nem lehet, hogy az új kazán picivel nagyobb, és neki meg nagyobb kémény kellene? Nekem is ilyen kazánom van, több mint 10 éves. Én már előre félek a cserétől, mert pont ilyet nem tudok szerelni, mivel épített kazán, és a cég már nem létezik. Amúgy az elején nekünk is füstölt, de kéménybetét cseréje magasabbra megoldotta a problémát.
2018. febr. 11. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!