Eldugult a kád lefolyója. Próbáltam kipumpálni, nem javított a helyzeten + egy fémdróttal "lebökködni", (anno a régi albérletemben így sikerült megoldani) de itt nem működik. Mit tegyek? Domestos használni fog ugye? Mi a legtutibb módszer?
Nem az én lakásom, és a tulajdonos tükrét összetörtem pár hete... nem akarom neki említeni, hogy eldugult a kád lefolyója.
Próbáltam pumpával megoldani, + egy fémdróttal lebökködni a lefolyót... vagyis értitek.. így beljebb bökködni (a régi albérletemben bejött ez a módszer).. itt nem működik.
Hányás lehet benne (buliztam.. amit sajnálok... ételdarabok lehetnek benne (nem a kádba hánytam, csak úgy takarítottam utána, hogy ételdarabok juthattak a kád lefolyójába amikor kiöntöttem a felmosóvödörből a vizet... már sajnálom, hogy nem a wcbe öntöttem.. én hibáztam...
meg a hajam lehet még benne (hullik). Kb. 3 napja van meg ez a probléma...
Vagyis 3 napja még félig-meddig lefolyt, lassan ugyan, de lefolyt kb 5 perc alatt, ma állt benne a víz és kb semmi így este..
Nem tusoltam le több napja, nem merek.
Ételdarab lehet bent + haj.. hajból is sok. (amikor hajatmosok akkor hullik és az is belemehet)
Ha domestost veszek az ugye használni fog? Vagy mit ajánlotok? Mr. proper? Melyik a legerősebb ami tuti használ?
Kb. 2 nap múlva jön majd a lakástulajdonos (pénz miatt + egyéb) addig meg akarom oldani.
23/l
Némi Szi-Ti megteszi.
Felold mindent, nem véletlen, hogy miután a lefolyónyílásba teszed az előírt adagot és ráöntöd azt a kis vizet, be kell dugaszolni a lefolyót, mert a gőze is mar.
Ha elsőre nem oldja a cuccot, akkor lehet ismételni.
Eésőre előveszed a legnagyobb lábast ami van, vizet forralsz és zutty.
Aztán a zuhanycsövet (pár szivacs segítségével) bekötöd a lefolyóba és hadszóljon.
Ha ezek nem segítenek, valószínűleg meg kell bontani a csövet.
Nálunk a dugiláselhárítók azt mondták, hogy a granulátum csak akkor használ ha nincs teljesen eldugulva egyébként csak az is tovabb dugítja.
Nekem azt javasolták, hogy forraljak vizet egy lábasban és azt öntsem a lefolyóba azzal kevesebb kárt csinálok és lehet, hogy sikerül átmosni vele a dugulást.
Csőgörény. Ezresbe kerül és életed végéig jó lesz.
Amúgy meg nem akad ki annyira a tulaj, ha megtéríted a kárát. :)
Ha a bűzelzárónál van eldugulva, ott a csőgörénnyel nem sokra megy.
Én ilyen sorrendben próbálkoznék:
-pumpálás, ha ez nem válik be:
-valamilyen erős lefolyó tisztító szer, ha ez sem válik be:
-kád lefolyóját lecsavarozva, csipesszel, csőrös fogóval kiszedegetném a cuccot.
Jómúltkor tisztítottam így kád lefolyót, a sok hosszú hajszáltól el volt dugulva, semmi nem oldotta fel. Végül a lefolyót leszereltem és apránként kihúzkodtam a csatakokat a bűzelzáróból.
Nem evés után kell csinálni, mert nem a legszebb meló, de ez a leghatékonyabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!