Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Az üveg vágódeszka tényleg...

Az üveg vágódeszka tényleg életlenné teszi a kést?

Figyelt kérdés
2017. júl. 16. 18:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze!

Amikor vágsz, és átér a kés, akkor az éle nekiütődik a vágófelületnek --- vagyis az "üveg deszkának" :-). A keményebb anyag marad épen, a puhább deformálódik. Az üveg, porcelán, kerámia jóval keményebb anyagok, mint az acél, a rozsdamentes acélötvözetek pedig még puhábbak. Ezért nem célszerű porcelántányéron, kerámiatálon szeletelni a drága szakácskésekkel.

Nem véletlenül volt "hagyományosan" fából a deszka, mert abban nem sérült az él (persze ha csontot, jeget vágsz, abban is csorbul a kés). Csak ugye akkor meg a fában (vagy újabban a műanyagban) lesznek sérülések, hasadékok a vágás nyomán, amikben kimosogathatatlanul megmarad a romlékony élelmiszer (hús, zöldség, stb.). Emiatt szokták a hentesek, szakácsok a vágódeszkákat és tőkéket a lemosás után vastagon bedörzsölni sóval.

2017. júl. 16. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
58%
Egy idő után minden vágódeszka életlenné teszi a kést. Csak a fa később, az üveg pedig hamarabb.
2017. júl. 16. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A jó életben nem hallottam még eddig üveg "vágódeszkáról" hála az égnek. Na már ezen is túl vagyok. Felejtsd el.
2017. júl. 17. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!