Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ti hogy tartotok rendet,...

Ti hogy tartotok rendet, tisztaságot a lakásotokban?

Figyelt kérdés

Nagy házban lakunk. Emeletes,fent 3 szoba+fürdő.Lent konyha,nappali fürdő. Pincében nagy tér,ahol össze szoktunk jönni+ spajz.

2 gyermek,egy 4 éves és fiu és egy 15 éves lány. Férjem nem rendetlen,de meg van a maga dolga a ház körül. Lányom sem rendetlen. Elpakol maga után és a konyha rendberakása minden nap az ő dolga hétköznap. Több feladatot nem akarok rábízni,mert sok a tanulni valója. Én szorgalmasnak mondhatom magam. Dolgozom,főzök minden nap,takarítok,mint ahogy minden jó anya,feleség csinálja. De mégis...bármerre megyek a lakásban mindenhol látok valamit,amit meg kellene csinálni. Ez kiakasztó!!! Tudom sokaknál patyolat rend van és ők is pont azt csinálják amit én. Dolgoznak és gyerekeket nevelnek és mégis...

Hogy csináljátok? Van valami praktika? Hogy érjem utol magam? Segítsééég!!!

2017. jún. 9. 23:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
68%

A dolog nyitja: minél kisebb a lakás, annál kevesebb a takarítani való. Elől hagyni meg csak olyan cuccokat szabad, amit naponta használtok, minden mást szekrényekbe, dobozokba, stb. rendszerezetten el kell pakolni, így nem lesz folyton rendetlenség és nem fog a portörlés sem tovább tartani 10 percnél, mert nem kell egyesével minden kis csecse-becsét, könyvet, ezt meg azt végigpucolni. :)

A felesleges cuccokat ki kell dobni, mert csak a helyet foglalják meg a port fogják. A helyükre el lehet pakolni a ténylegesen hasznos holmikat.

Ez a lakás minden zugára igaz, a fürdőszobára is. Le merném fogadni, hogy az emberek többségénél van egy rakás üres dezodoros flakon, beszáradt hajfixáló, lejárt minőségű sampon, stb. amiről nem is tud, mert minden vacakot bezsúfolnak oda, hogy majd jó lesz később... aztán nem is használják, elfeledkeznek róla. Át kell nézni mindent, és kidobni, ami nem kell, így hely szabadul fel.

Érdemes zárt ajtójú szekrényeket használni, nyitott polcok helyett, ezzel kapásból meg lehet spórolni például a portalanítást, azt bőven elég évente 1x leportalanítani belülről, mert nem nagyon száll bele a por.

2017. jún. 10. 14:27
 12/14 anonim válasza:
100%
Mindennap jelölj ki fél v 1 órát, amikor csak rendrakással, házimunkával foglalkozol. Ha nem is elég mindenre, tudni fogod, h másnap majd úgyis elvégzed, amit kell, hiszen akkor is lesz "rendrakás óra". Így talán a hozzáállásod is megváltozik, kevésbé érzed majd zavarónak, h aktuálisan nincs tökéletes rend.
2017. jún. 10. 17:38
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm hasznos tanácsokat kaptam. Ez a fél óra rendrakósdi különösen tetszik. Jó ötlet! 😊
2017. jún. 13. 23:57
 14/14 anonim válasza:

Szerintem is ha csak napi fél órát tart az ember takarítással már annyira nagy gond nem lehet. Szerintem nem azzal van a gond mikor egy tiszta lakásba van egy kis kupi vagy pici por. Hanem mikor valaki heteken, vagy hónapokon vagy sőt éveken keresztül nem takarít. Nekünk is van olyan szomszéduk ahova ha beteszem a lábam, hát a tévén vagy egy vastag por réteg, minden csak úgy ragad a retektől. Sarokba pókháló, és pont a lány szobájába volt pókháló fiatal csinos takarítani meg lusta 18 éven felüli.

Vagy mikor olyan lakásba várják el vegyem le a cipőmet ahol minden tiszta retek, akkor is pofátlanságnak tartom a dolgot. Zoknim tisztább mint a szönyeg xd

2017. júl. 27. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!