Milyen mosógép nélküli ruha mosási technikákat ismertek?
Ha pl elromlik a mosógép, és amíg meghozzák az újat, addig különösen vidéken, előkerülhetnek nagy- illetve akár dédanyáink mosási technikái, különösne kisebb, de beizzadásra hajlamos ruhadarabok - zoknik, alsóneműk, pólók - esetén.
Pl egy korei filmben láttam, hogy egy mángorlószerű rovátkolt fa eszközön mosták ki a ruhát: vízbe márották, majd mosószert tettek rá, és dörgölték a mángorlószerű eszközhöz. Majd végül kiöblítették. Így kevés vízben ki tutdta mosni a culáját.
Jómagam egyszer úgy mostam ki kisebb szőnyeget, háziszőttest a fürdőkádban, hogy forró vizet engedtem rá, majd jött a mosópor, és a WC pumpával kezdtem el átpumpálni rajta a mosószeres vizet, ami így sok koszt leoldott az intenzív átáramoltatás hatására.
Jöhetnek saját magatok által már kipróbált, esetleg másoktól hallott, olvasott, filmekben stb látott technikák is.
Régen ment a mángorló és a víz meg mosószappan.
De most otthon ilyenkor a hosszú áztatás és kétkezi dörzsölés, többszöri-részletekben átnyomkodni. Így leírni nehéz, de gondolom te is mostál így, anno nekem megtanították férfi létemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!