Ti a fehérneműt és a többi ruhát külön szoktátok mosni?
Eddig így szoktam: fehérneműk, ágynemű 60 fok; egyéb ruhák (pl. pólók, nadrágok) 30 fok.
De gondolkozom azon, hogy egyben mossam. Meg nem-e kevés a 30 fok nekik?
Jól írja az utolsó, nem a 40 fok koptatja le a feliratot, hiszen ha felveszed, a tested is közel 40 fokos (37), és attól sem lesz semmi baja a feliratnak. Ha meg még a nap is telibe veri, akkor akár 45-50 fokra is felmehet a hőmérséklete, főleg ha sötét színű póló.
A feliratot a dörzsölődés koptatja ki, azt viszont kap a mosógépben rendesen (hiszen ezen alapul a mosás, a ruhák egymáshoz dörzsölődnek benne, miközben forog a dob). Viszont ha kifordítod a pólót, akkor nagyjából védve van a dörzsölődés ellen, mert a két réteg (eleje és hátulja) a víztől összetapad, és nem mozdulnak el egymáson. Így a póló felirat élettartamát elég jelentős mértékben meg lehet hosszabbítani.
Én egyébként semmit sem mosok külön, mindent egybe. Viszont se fehér, se piros színű cuccom nincsen. Ezt a két színt érdemes különválogatni a többitől, színtartás miatt: a piros hajlamos mindent narancsos-rózsaszínes-lilás árnyalatúra festeni, a fehér meg hajlamos megszürkülni vagy elszíneződni, ha színesekkel van együtt mosva.
Színfogóval mosok mindig, ezért nem válogatom a színeket.
Amúgy köszönöm a kifordítós-tanácsot. Ezentúl így fogok mosni. :)
Fehéreket, világos fehérneműkkel 60 fokon mosom.
Törölközőket, színes fehérneműkkel szintén 60 fokon.
Sötét ruhákat farmerokat 40 fokon.
Színes ruhákat szintén 40 fokon.
30 fokot kevésnek találnám, nem öli a bacikat, nem fertőtlenít.
Teljesen fehér ruhánk nem sok van. Ami van azt külön.
Én mindent 60 fokon mosok, 2 csoportban sötétek és világosak, ebben benne van az alsónadrág, zokni, bugyi. Külön ágynemű, külön türcsi, külön konyharuha, külön fürdőszobaszőnyegek, kádkilépők.
Az ingeket külön, kímélő progin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!