Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ti a fehérneműt és a többi...

Ti a fehérneműt és a többi ruhát külön szoktátok mosni?

Figyelt kérdés

Eddig így szoktam: fehérneműk, ágynemű 60 fok; egyéb ruhák (pl. pólók, nadrágok) 30 fok.

De gondolkozom azon, hogy egyben mossam. Meg nem-e kevés a 30 fok nekik?

2017. ápr. 20. 19:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én egyben szoktam, szinte mindent 40 fokon. Bár sok fehér cuccunk nincs is.
2017. ápr. 20. 20:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Legalább fehér és színes kupacba szoktuk rakni, de van, amit így is külön adagban mosunk (ágynemű, ha sok fekete cucc van).
2017. ápr. 20. 20:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Színes - fehér 40 fokon. Nem választom szét a fehérneműket a többitől.
2017. ápr. 20. 20:35
 4/11 A kérdező kommentje:
De a 40 fok nem teszi tönkre a feliratokat a pólókon pl?
2017. ápr. 20. 20:42
 5/11 anonim ***** válasza:
30 fokon a bacik nem pusztulnak el. Energiatakarékossági okokból nyomatjàk annyira, de semmit sem ér.
2017. ápr. 20. 21:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Ki kell fordítani a pólót és nem teszi tönkre :)
2017. ápr. 20. 22:43
 7/11 anonim ***** válasza:

Jól írja az utolsó, nem a 40 fok koptatja le a feliratot, hiszen ha felveszed, a tested is közel 40 fokos (37), és attól sem lesz semmi baja a feliratnak. Ha meg még a nap is telibe veri, akkor akár 45-50 fokra is felmehet a hőmérséklete, főleg ha sötét színű póló.

A feliratot a dörzsölődés koptatja ki, azt viszont kap a mosógépben rendesen (hiszen ezen alapul a mosás, a ruhák egymáshoz dörzsölődnek benne, miközben forog a dob). Viszont ha kifordítod a pólót, akkor nagyjából védve van a dörzsölődés ellen, mert a két réteg (eleje és hátulja) a víztől összetapad, és nem mozdulnak el egymáson. Így a póló felirat élettartamát elég jelentős mértékben meg lehet hosszabbítani.

Én egyébként semmit sem mosok külön, mindent egybe. Viszont se fehér, se piros színű cuccom nincsen. Ezt a két színt érdemes különválogatni a többitől, színtartás miatt: a piros hajlamos mindent narancsos-rózsaszínes-lilás árnyalatúra festeni, a fehér meg hajlamos megszürkülni vagy elszíneződni, ha színesekkel van együtt mosva.

2017. ápr. 21. 02:49
 8/11 A kérdező kommentje:

Színfogóval mosok mindig, ezért nem válogatom a színeket.

Amúgy köszönöm a kifordítós-tanácsot. Ezentúl így fogok mosni. :)

2017. ápr. 21. 15:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Fehéreket, világos fehérneműkkel 60 fokon mosom.

Törölközőket, színes fehérneműkkel szintén 60 fokon.

Sötét ruhákat farmerokat 40 fokon.

Színes ruhákat szintén 40 fokon.

30 fokot kevésnek találnám, nem öli a bacikat, nem fertőtlenít.

2017. ápr. 21. 20:50
 10/11 anonim válasza:

Teljesen fehér ruhánk nem sok van. Ami van azt külön.

Én mindent 60 fokon mosok, 2 csoportban sötétek és világosak, ebben benne van az alsónadrág, zokni, bugyi. Külön ágynemű, külön türcsi, külön konyharuha, külön fürdőszobaszőnyegek, kádkilépők.

Az ingeket külön, kímélő progin.

2017. ápr. 26. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!