Whirlpool mosogatógéppel kinek milyen a tapasztalata? Milyen kapszulát használtok hozzá?
Gyárilag adtak hozzá valami számomra ismeretlen márkájú kapszulát, sót, habot (vagy mi az :D ) és azzal mosogattunk már egy néhányszor.
Nem szoktam nagyon durván zsíros, maradékos edényeket belerakni, mégis azt vettem észre, hogy nem mosogat el szépen. Maradtak itt-ott ételmaradékok az edényeken! :(
A kapszula miatt lenne? Ha vennék mondjuk Finish kapszulát, azzal vajon jobb lenne?
De van, ugyanis a legújabb gépem van. A vízzel higított ecet nem zavarja össze jobban az érzékelőt, mint a vízzel higított millióféle vegyszer, ami a tablettában és az öblítőben van. Ugyanis az érzékelő nem ecetsavspecifikusan romlik. Az fizikalag és kémiailag is lehetetlen.
Használd az ecetet, reménykedj, hogy minden saválló, ami az ecettel érintkezik. Biztosan a több éves tapasztalt szervízes és a sok pórul járt ember beszél butaságokat.
Plusz, a használati utasításban sincs feltüntetve, hogy ecetet is lehet használni. Nem véletlen ez sem.
Viszont nagy felelőtlenségre vall, hogy másokat is erre bíztatsz.
Környezettudatosságra:
Semmivel sem jobb az ecet.
1. Ugyanúgy megtisztítják a szennyvizet, ha ecetes, ha nem. Nincs jelentősége, max önmagadra és a családodra nézve.
2. Ezt is előállítják, mint az öblítőt.
3. Ezt is gépjárművel szállítják.
4. Ha szelektíven is gyűjtöd, sem jobb az a mód, mintha nem a szelektívbe menne a flakon
Ne hangoztasd, hogy véded a környezetet, mert ezzel nem.
A legjobb az lenne, ha nem is használnánk vegyszereket.
Részemről kimerítettem ezt a témát, ha jónak látod, használd az ecetet, de másokat ne bíztass ekkora butaságra.
Saválló? Miért, a szád saválló, amibe beleteszed ugyanezt, az 5-15%-os ecetet higítva?
Örülök, hogy már pár éve futja mosogatógépre neked is, de nekem már a nyolcvanas évek végétől van. Azóta 3 gépem volt, egyet költözés miatt hagytam ott. Tehát valószínűleg bírja a mosogatógép acél belseje és a műanyag alkatrészek az ecetet.
De védem vele a környezetet, mert helyi termelésű ecetet használok (ökológiai lábnyom csökkentése), plusz az ecetsav könnyebben bomlik természetes sav révén, mint a szagosított öblítőd.
Igen, a mosogatógépszerelő szakik sok okosat írnak a neten. Mert melósok. Én nem kérem ki szamunkássok tanácsát kémia és biológia ügyében. Hogy a felhasználok miket össze nem írogatnak, arra pedig itt vagy te élő példának. Tőlem csinálsz, amit akarsz. De annyira nem lehetsz nevetséges, hogy meg akarsz győzni az elemi biológia és a gyakorlati tapasztalatom ellenkezőjéről.
Parttalan vita. Én leírtam, hogyan történik. Az ecetsav kémiája elemei kémia. Persze, lehet ellene pampogni, attól még így csinálom és a kémia is ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!