Van valakinek tapasztalata robotporszívóval kapcsolatban? Sima 3 szobás családi ház.
Úri huncutság!
Addig jó, míg új, aztán kb. egy év után lerohad az akksija, és rájössz, hogy többe kerül a cseréje, mint az új gép ára!
Láttam már ilyet a MediaMarkt-ban de még informatika szaküzletben is. Aztán mindegyikről kiderült, hogy félrevezető az elnevezés, mert szőnyeget porszívózni egyik sem tud. A szanitereken lévő szöszöket képes összegyűjteni, de egy szőnyegre felkapaszkodni már nem képes, azt kiporszívózni pláne nem.
Én az étkezőben (konyhában) a lepotyogott morzsát egy nyeles akkus porszívóval minden étkezés után feltakarítom, hogy ne horjuk szét a ház más részeibe, de ez nálam 2-3 perc. Egy robotporszívó meg órákig szöszöl ugyanezzel, és sokkal drágább.
Ezek azoknak valók ahol naponta porszívózni kell pl allergia vagy állatszőr miatt.
Úgy látom eddig csak mindenki szenvedélyből tapasztalat nélkül fikázódott, nekem van is...
A megváltásunk konkrétan. 90m2-t takarít gond nélkül naponta, a sarkokhoz is hozzáfér.
A szőnyegek nem jelentenek gondot, csak a shaggy, 5cm magasságú, azt lecseréltük. Anormál szőnyeg vagy 2-3 centis shaggy (nagyszoba nálunk) nem okoz gondot, alul a műanyagkefével végigfésülve szedi ki a szőrt.
Ami nagy előny, hogy kb 12-15 cm magas így a bútorok alá is befér amit korábban ki kellett húzni.
Ha lemerülőfélben van megy feltölti magát és fokytatja.
Amióta van heti fél óra rendes porszívózás megy a kanapéra párnákra, felületesen a padlóra, korábban ez napi szinten volt 2 benti macskàval!
A nagyobb macskakaja (száraz) darabokat is felszedi, kiszóródott homokot is.
Roomba 880-asunk van.
Nekünk is az irobottól van, igaz a régebbi, 700-as szériából. Nagyon meg vagyunk vele elégedve, mert szintén állatokkal rengeteget takarítottunk régebben nélküle.
Bár a magyar fórumokon szinte csak szkeptikus hozzászólásokat olvastam ezzel kapcsolatban, beszereztem egy irobot braava nedves törlőrobotot is (nem a felmosó, mert arról nemzetközileg se hallottam sok jót). Heti 2-3x azt is elszabadítjuk a házban, közvetlen a porszívórobot után. Az eredmény valami hihetetlen, vagyis számomra egy csodával egyenértékű hogy a kis szőrös dögök randalírozása után megnyomok egy gombot és csillog a padló.
Természetesen ezeknek a robotoknak akkor van értelme, ha akadálymentesíteni tudjuk a lakást, és nem 100 éves 8 lábon 5 cm magasságba álló bútoraink vannak, ami alá nem férnek be. A székláb vagy hasonló nem gond, kikerüli. Szőnyegből csak rövidszálú van nekünk, azt simán végigkeféli.
3 éve van meg, és még semmit nem kellett rajta cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!