Házi praktikák. Na de milyenek?
Én régen mindig elkapartam a házimunkával!Mára ennek nyoma sincs!Egyszerűen leírom egy hétre előre a teendőimet, és kirakom a hűtöre!Napra bontva!Pl.
Hétfő:reggel ovi, ebéd odarak, 1 adag fehér mosni, fürdő-wc vízkőmentesítés, felmosás!Szoba porszívzás!
Kedd:ovi, ebéd odarak, száraz ruhák vasalása, egy színes adag mosása,polcol portalanítása, udvar söprése, ruhásszekrény rendberak!
szerda:Ovi , ebéd odarak, ablakok pucolása,szoba porszavózása, száraz ruha vasalása, stb!!
Minden napra így beírom a legfontosabbakat, és akkor mindig rend van!Persze közbe vannak még dolgok, pl mosogatás miközbe rakom oda a kaját, vagy kaja után!Meg beágyazás, de az csak fél perc, , és az mindennapos, így nem írom le!Így betudom osztani a napi teendőimet annyira, hogy du 2 től teljesen szabad vagyok, és a gyerekkel, ill a párommal lehetek!Nekem így sikerült rendszert vinni az életembe, amúgy nagyon kaotikus volt!
szia:)A legfontosabb h mindig legyen otthon elegendő szivacs,portörlőkendő(v szilviakendő v wc papír),tiszta felmosófej,és egy régi nem használatos törölköző,amelyet felmosás után-ha nincs időd megvárni h megszáradjon-a lábaddal táncolva végigtörölsz.Utána lehet gyorsan a hajszálakat is felporszívózni!Ecet nagyon jó a fémalapú mosogatóra!Hamutálat elmosás után elmosod mégegyszer,de már folyékony szappanos vízzel,amitől finom illata lesz!Heti 1-2x porszívózol,ágyakat is,jó alaposan!
Gyakran kell ágyneműt cserélni:)Jól kell teregetni,hogy utána már ne bajlódj sokat a vasalással(pl lepedők,törölközők,de fontos mindent vasalni,mert az egyben tisztít és fertőtlenít,tehát nem azért,hogy szép legyen utána a ruha!):) Kéthetente dugulás elleni szert tenni a lefolyókba,és jó szűrőket venni,cserélni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!