Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mekkora rendetlenség szokott...

Mekkora rendetlenség szokott lenni nálatok? És milyen időközönként takarítotok?

Figyelt kérdés
2010. máj. 10. 21:41
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
És még egy megjegyzés. A kosz és a rendetlenség nagyon nem ugyanaz! Jártam már olyan lakásban, ahol pipec rend volt, de a tányér pereme ragadt alul. A rendetlenség normális velejárója időnként az életnek, a kosz nem!
2010. máj. 15. 08:57
 22/32 anonim válasza:
Az a baj hogy én rendet rakok/takarítok. Aztán 1-2 nap múlva a ruháim szanaszét vannak, ha azokat mindig rendbe raknám kb nem is lenne rendetlenség. Takarítás meg heti 1x 10 perc kb. Néha meg amikor ágy alatt, asztal mögött is kitakarítok akkor 1 óra, de ez tényleg ritka :)
2010. máj. 15. 15:24
 23/32 anonim ***** válasza:

Igazából nálam nincs rendetlenség.Csak nehezen válok meg a gyűjtött dolgaimtól, amelyek másoknak (néha nekem is) kacatok. Ha sikerülne megszabadulnom tőlük, máris könnyebb lenne. (sajnos a kukánk csak 200 literes) Minden héten egyszer szoktam takarítani (söprés, porszívózás, portörlés), s kb. egy évben 3-szor pucolok ablakot és mosok függönyt.

Elmosogatni mindig el szoktam, mert azt szeretem.(Ha esetleg este már hamar kidőlnék, akkor reggel azzal kezdek)

A ruhának van szennyes tartó, de a vasalással hadilábon állok, úgyhogy amiatt az egyik szobám (zárható, nem látja senki, ha én nem engedem be) mindig szalad.

2010. máj. 15. 17:01
 24/32 anonim válasza:
74%
Mindez attól függ ki miben nőtt fel, mit hoz magával!!!Aki a rendet és tisztaságot szokta meg, az nem tudna másképp élni és ez tuti!!!Két kisgyerek mellett (FIÚK!!!) úgy, hogy főzök,mosok,vasalok és még 5-6 órában dolgozom is mindig bejöhet nálunk bárki!!!Nem tart sokáig összepakolni és agyereket sem kell hagyni, hogy kajával a kezében mászkáljon a lakásban mindent összekenve!!!Ha azt szokja meg, hogy rendet akjon maga után, az lesz a természetes!Neveltetés kérdése az egész, s ne keressünk kifogásokat a saját lustaságainkra,hiányosságainkra...OLCSÓ KIFOGÁSOK!!!Ismerek sok olyan nőt, aki semmit nem csinál egész nap,arra hivatkozva, hogy nem tud a gyerektől,s olyan kupi és kosz van nála,hogy a szégyen megölne!!!Könyörgöm, hát ki neveli azt a gyereket???!!!
2010. máj. 16. 09:46
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Én tisztaságban, és viszonylagos rendben nőttem fel. Anyukám pl azt se engedte, hogy bevigyem a szobámba a kaját. Nálunk mégis kupi van, és bevallom, kosz is. Zavar, de nem tudok úrrá lenni felette. Nem tudom, mi okozza, mitől alakult ki, de remélem, idővel 'megkomolyodok' ezen a téren.
2010. máj. 16. 11:51
 26/32 anonim válasza:
Anyukám tisztaságmániás... Reggel felkel, nem is lát a csipától, de már kezében a partvis és takarít... a mosdókagylót minden kézmosás után le kell törölgetnünk, hogy ne maradjon rajta vízcsepp. Én is szeretem a tisztaságot, meg a rendet, de ilyenekre nem lennék képes.
2010. máj. 17. 09:41
 27/32 anonim válasza:
Rumli nem nagyon szokott lenni, csak néha, de takarítani ritkán szoktam, mert keveset vagyok itthon. Attól még gyűlik a kosz, de nincs időm takarítani, így kb 2 havonta.
2010. máj. 17. 09:42
 28/32 anonim válasza:
100%

Szombaton 14 órán keresztül takarítottam, főztem és tereltem népes családomat! (a nagy fiam beteg volt, a második dolgozott, a 15 éves volt a gyermekmegőrző)

6 gyermekem van, 23, 20, 15, 10, 3, 1 évesek.

Szerintem lehetetlenség rendet tartani, neveltetés ide vagy oda, ahol ennyien vagyunk!

Segítség pedig sehol (egy nagymama van, de az nem hajlandó segíteni)

Tudom magamnak szültem a gyerekeket, de az én baba agyamban az van, a család az az "intézmény" ahol össze kell fogni! Vagy tévednék?

Mindegy, most úgy fest a lakás, mintha semmit sem csináltam, volna!

Mondjuk a lelkem nyugodtabb, mivel nagyon szeretem a rendet és a tisztaságot!

Megyek is, mert a lánykám második hete oviba jár, a picike padig épp elaludt, így tudok kicsit haladni!

Puszi és sok sikert mindenkinek!

2010. máj. 17. 11:14
 29/32 anonim válasza:

Én bevallom,hogy lusta vagyok!És mióta itthon vagyok azóta még rosszabb!Van olyan nap mikor nekiállok takarítani és le se lehet lőni,de van olyan nap,hogy neki se tudok fogni!

A takarítással az a legnagyobb problémám,hogy kályhával fűtünk és mire letörlöm mindenről a port kezdhetem előröl!:S

Azt hittem csak én vagyok ilyen lusta,de tévedtem!Azt hozzá teszem,hogy azért az alapdolgokat megteszem,mint pl.:Felsöprök,a párom után a szennyest elteszem vagy kimosom,főzők elpakolok,de hogy én minden nap port töröljek!Azt hozzá kell tennem,hogy ha sűrűbben járnának hozzám,akkor pipec rend lenne nálam mindennap!Azt utálom,ha jön valaki és úszik a lakás!Szerencsémre mindig szólniuk kell,ha jönnek hozzánk! :D

2010. máj. 17. 11:57
 30/32 anonim válasza:
Na,ezt most jól megfogalmaztam,de azért értitek!:))))
2010. máj. 17. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!