Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Penész ellen mit tehetek?

Penész ellen mit tehetek?

Figyelt kérdés
Hiába hagyom nyitva a mosógép tetejét(felültöltős), bepenészesedett, a gumiréteg is, és nem tudom eltüntetni. Olyan tisztitószer vagy praktika kéne, amitől nem lesz baja a ruuháknak utána. Köszönöm előre is.
2010. máj. 9. 21:55
 1/4 anonim válasza:
Önts bele ecetet és indítsd el a mosás magas fokon. Lehet, hogy nem szakszerű, de én ezt szoktam ilyen esetben, és egy ideig jó lesz utána.
2010. máj. 9. 22:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget:)
2010. máj. 9. 22:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ez azért nem jó megoldás, mert a mosógép hideg vizzel öblíti a mosószer adagoló rekeszt, utána melegíti a vizet a dobnál, úgyhogy tökmindegy, hogy milyen hőfokon mosol vele, attól ott felül még penészes marad a rekesz. Én mindenképp kiszerelném az egész adagoló részt, amit lehet, és hypos vízbe áztatnám egy időre, utána meg jól lesikálnám. Amit meg nem lehet, azt egy szivacskendővel letörölgetném szintén hypoval. Utána üresen átmoshatod még a gépet egy rövid programon, hogy a hypo-t kiöblítsd belőle rendesen.
2010. máj. 10. 10:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Fújd le Szavo-val, az nálunk mindenhol beválik penészre, fantasztikus hatása van.

De vigyázat, KLÓROS, nagyon büdös,más vegyszerekkel reagálhat, és kiveszi a ruhák színét, úgyhogy utána alapos öblítést igényel, egy üres mosást, és én az első ruhás mosást is fehér ruhákkal kezdeném.

2010. máj. 11. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!