A begoniaim leveleit belepte a penesz. Mi lehet az oka es mit tehetek ellene?
Figyelt kérdés
2009. szept. 11. 07:13
1/2 anonim válasza:
Szerintem nem penész, hanem lisztharmat - de nem is ez a fontos, mindkettö gombás betegség.
A legtöbbször túl párás a levegö a növény környezetében, ha todod, tedd még ki a szabadba árnyékos helyre - csak arra figyelj, hogy nem birja a fagyokat - és az ÖSSZES beteg levelet szedd le és dobd ki.
Ha visszaviszed, akkor meg állitsd olyan helyre, ahol kicsit mozog a levegö és nincs túl meleg. Nekem is volt egy, ami nagyon sokat kényeskedett, és amikor mérgemben a WC ablakba állitottam (mindig kicsit nyitva és nem túl napos), akkor jött észre és azóta nincs vele semmi bajom.
Jó lenne tudni, hogy milyen begoniáról van szó, mert attól függ, hogy hogyan kell gondozni.
2/2 A kérdező kommentje:
Gumos begoniarol van szo , egesz nyaron kinn voltak a szabadba, felarnyekos helyen , bosegesen ontoztem es kethetente tapoldatoztam ,, ahogy a konyv is irja.Szerintem a szel hozhatta valahonnan a betegseget.
2009. szept. 12. 11:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!