Ezek irreális elvárások a bejárónőtől? Magy. Lentebb.
3 szobás házban élünk, plusz konyha és fürdőszoba. Tiszták a szobák, mert nem eszünk a szobákban, rendet tartok mindenhol.
A konyhában naponta 2-szer felseprek, elpakolok mindent, letörlöm ha valami főzés közben elcseppen stb.
A kádat,fürdőt és a wc-t hetente többször kitakarítom Domesztosszal 5 percen belül, aztán rohanok ki a fürdőből, mert nem bírom a vegyszerek szagát 5 percen túl.
Amit nem bírok megcsinálni az a porszívózás miatti hajolgatás, továbbá az ablakmosás és függönycsere évente 4-szer, mert fel kellene állni a létra legfelső fokára, amit nem merek, mert szédülök. Sajnos több mint 3 méter magasak a szobák.
Ezért takarítónőt fogadtunk heti 1 alkalomra, mikor letörölgetne, kiporszívózna, és havonta egyszer kitakarítaná a fürdőt.
Azt gondoltam, hogy a 3 szobát 2 óramax. 3 órahossza alatt ki lehet takarítani, bár inkább 2 szobáról van szó, mert a 3. szobát nem használjuk minden nap.
Mégsem fér bele a takarítónőnek 2 órába 2 szoba portalanítása és kiporszívózása. (parketta + szőnyegek)
Nincsen sok bútor: szekrénysor ami nincsen tele kis szobrokkal, a számítógépasztalom, tv állvány, egy kis asztal, és a dohányzóasztal. Egy közepes méretű szőnyeg, és 3 futószőnyeg.Ennyi.
Ahol rend van, miért takarít(ott) 1 óráig 1 szobát? Max.35 perc mikor én csinálom, de ebben benne van a szekrénysor tetejének lemosása is vázástól.
A havonta egyszeri fürdőszoba takarítása, (csempe és a kád-kagyló-wc) is több mint 1 órát vett igénybe.
Mikor az ablakot mosta, 1 ablak 1 órahossza. Mikor a kimosott függönyt tette fel, tartanom kellett neki a zseblámpát lent a földről, mert nem látta beleakasztani az
akasztókat a kis fülekbe. Ezzel is eltelt fél óra.
Nem is mehettwm el otthonról, mert akkor még úgysem takarított volna. Azért írom múlt időben, mert már nem takarít nálunk.
A következő takarítónő szintén 1 óra-1 szoba mércével dolgozott, illetve pihenőt tartott az első szoba után, mivel kimerült a szőnyeg feltekerésében.
Ugyanis kértem,hogy tekerje fel az új szőnyeget a portörlés előtt és ugye a parkettát is át fel kell porszívózni. Mondta is hogy legközelebb segítsek neki. Én segítsek neki? Hát nem ezért hívunk takarítónőt?
Olvasgattam a témába, és látom, máshol komplett háztartást vezetnek, azaz bevásárlást, vasalást, mosást, teregetést, udvarseprést is kell végzeni a porszívózás+portörlés mellett.
Összegezve, tudom, hogy órabérre dolgoznak, de akkor is, irreális hogy 2-3 szobát nem lehet max. 3 óra alatt kitakarítani, ahol rend van, tehát nem kell ruhákat pakolni, sem vasalni, sem mosni, sem egyéb nincs. Háziállat nincsen,tehát még állati ürüléket sem kell takarítani.
Mi a véleményetek?
Először is megjegyzem, túlzásnak tartom azt a rengeteg takarítást, amit itt felsoroltál. Még ha a belváros közepén laktok, akkor is. Lazíts egy kicsit, talán túlzottak a tisztasági elvárásaid.
Aztán gondolj bele, hogy a takarítónő minden nap takarít valahol. Tehát nem csinálhatja azt, hogy nálatok nagy tempóban kifárasztja magát, aztán másnap pihen. Van egy tempója, amiben minden nap tud takarítani.
A szőnyeg feltekerés pedig nem egy mindennapos dolog, nem is értem, nálam a porszívó átszívja a koszt, nincs por a szőnyeg alatt. Az ilyen nem szokványos, hajolgatós munkák neki is fárasztóak.
A nagyinál a bejárónőt nem órabérben fizetem.
A nagyika már 82 éves és nem bír takarítani.
Felfogadtam egy hölgyet, aki 8000 forintért pipere takarítást csinál a nagyinál. Van úgy hogy jó passzban van, és már délre kész van. De van amikor fél négykor még dolgozik - mert sokat hívták mobiltelefonon és feltartották munka közben. De ez nem az én kontómra megy. Fix összeget kap, és nem óradíjat.
1. tisztaságmániás vagy, vegyél vissza.
2. Vállalkozót nem órabérre fizetünk, hanem elvégzett munkára.
Köszönöm a válaszokat.
Nem értem, hogy miért tartatok tisztaságmániásnak.
Nekem elegendő ha letörli a bútorokat, felporszívózza a parkettát és a szőnyegeket 2 szobában. Ennyi.
Havonta egyszer a fürdőszobában áttörli a csempét is.
Nem mosok hetente ablakot, ajtót.
A szőnyeg feltekerése azért lenne fontos, hogy a lehullott por ne az új szőnyegre hulljon.
Én azt tanultam mindig, hogy fentről lefele, bentről kifele takarítunk és először feltekerjük a szőnyeget, és felvesszük a kisebbeket is mielőtt hozzáfognánk a portörléshez.
Otthonomban dolgozom, és nem lehet hogy a takarítónő du. 4-5-ig ott törölgessen, mert dolgozok az otthonomban.
Véleményem szerint 3 óra csak elegendőnek kell hogy legyen 2 szobára.
Ismétlem: portörlés és porszívózás.
Nem kell vasalnia, nem kell bevásárolnia, nem kell állati ürüléket sepernie, nem kell mosnia, nem kell teregetnie. Máshol ezeket kell csinálni, és kész vannak 5 órahossza alatt az említett összes munkával.
Konkrétan egy egyik rokonomnál a bejárónő 8-12/fél-ig nagy udvart seper,ruhát tereget, sok ruhát vasal, port töröl, kiporszívózik 3 szobát,feltörli a laminált padlót és még a fürdőszobát is rendben tartja. Hetente 3 alkalommal ugyanezt csinálja. Más helyeken is dolgozik ezért nem hívhatom el hozzánk is.
Én csupán heti 1-szer porszívóztatnék, nem hetente 3-szor.
Gyerek nincsen ott sem, tehát nem gyerekek miatt kell porszívózni heti 3-szor, és állat sincsen a szobákban, csak az udvaron a rokonomnál, ott aztán van mit sepernie a kutya után. Ezenkívül lemossa az udvaron lévő műanyag bútorokat is. Nálunk ilyen sincsen.
Elnézést ha hosszúra sikerült.
Ja hogy te nem port törölsz hanem csak felkavarod :)
Port törölni nedves mikroszálas ronggyal kell, akkor nem porzik.
Port törölni nedves ruhával szoktam, ablakpucolóval, mert attól fényes a szekrénysor, az üvegasztal és a tv állvány is. A parkettát is nedves ronggyal törlöm fel.
SOHASEM száraz ruhával.
Főút vonal mellett lakunk, a belváros közepén. Szellőztetni nem a legforgalmasabb órában szoktunk. Mégis hetente 1-szer csak fel kell törölni és/vagy felporszívózni a parkettát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!