Hogy mossak "nagy"hajat, ha egy hete nincs melegviz?
Vagy hígítják a gázt, nem tudom, de a bojler működik de minden télen feljebb kell állitanom.
Most ezen a télen már szinte lángol, még is balatoni hideg vizem van.amiben kb mosogatni lehet csak.
Ha labasban melegitek vizet azzal nem tudok hajat mosni de ha a zománcos kádat tölteném kihul a viz mire felmelegszik az ujabb labas.
Nem akarok sittes fejet de tudom azzal egyszerubb lenne.
Már jönnek a legyek, mit csináljak???
a hajnak kifejezetten előnyös, ha hideg vízzel öblíted le.
én úgy szoktam csinálni, hogy langyos vízzal hajat mosok, sampon, utána jön a balzsam, és azt jéghideg vízzel öblítem le.
leezárja a haj kutikuláit és szebb, csillogóbb lesz tőle a hajad :)
a fodrászok azt mondják, hogy ha megszárítod a hajad, akkor hideglevegőt fujass rá mert az nem károsítja.
a meleg víz, amugyis kiszárítja a hajat, töredezett lesz tőle.
De hidd el, hogy nem a gazt higitjak, hanem a bojlerrel van a gond. Az, hogy hangot ad ki, meg nem jelenti azt, hogy mukodik is.
Zomancos kad helyett, ami hamar lehuti a vizet, raadasul sokat kell bele tenni, hasznalhatnal peldaul egy lavort vagy 2 literes flakonokat. Elobbibol a kezeddel vagy egy bogrevel is ki tudod merni a vizet, utobbit talan nem is kell magyarazni. Ha mindezt a furdokadban ulve vagy allva csinalod, egyuttal a tusolast is megoldod. Nehogy azt mondd, hogy nem tudsz eleg vizet felmelegiteni, mert amikor en bekoltoztem az uj alberletbe es ki volt kotve a gaz, egy szem mikroban melegitettem eleg vizet.
Festesd át a hajad szőkéről barnára. A szőke haj befolyásol a gondolkodásban.
Utána már magadtól rájössz, hogy a bojlert meg kell csináltatni. Ha évek óta egyre hidegebb víz jön belőle, eljött az idő...
A konyhában van melegviz.ugyanaz a bojler futi.nem a bojlerrel van baj
Lehet elpusztulok, de en bogre vizzel nem tudok halyatmosni. A furdes lábasbol még megy ugy ahogy kozben majd` szét fagyva.
Hideg vizzel nem mosok hajat.
Volt hogy azt olvastam jot tesz a bőrnek es reggelente hideg vizzel mostam arcot, lett egy jo kis arcüreggyulladásom.
"Ha labasban melegitek vizet azzal nem tudok hajat mosni"
Már miért ne tudnál???
Megmelegítesz egy NAGY lábasnyi vizet, aztán a fürdőszobában bedugod a mosdókagyló lefolyóját és beleöntöd a vizet. Annak a víznek elégnek kell lennie, hogy tele legyen vele a kagyló. Ha nem elég, akkor engedsz hozzá egy kis hideg vizet. Az úgysem árt, ha előtte felforraltad a vizet.. nehogy leégesd a fejbőröd. :D
Aztán szépen fölé hajolsz, belelógatod a hajad, azt a részt, ami meg már nem ér bele, azt meg a kezeiddel bevizezed. Utána szépen sampont nyomsz a markodba és a fejbőröd/hajtöveid jól átsamponozod. Amennyire csak tudod, kiemeled a hajad a vízből és a végeit is átdörgölöd samponos kézzel. Utána visszahajolsz a víz fölé és kiöblíted belőle a sampont úgy, hogy mérsz rá vizet a kagylóból, akár kézzel, akár vmi edénnyel.
Én legtöbbször a mosdókagyló felett szoktam hajat mosni, mert sokszor van hogy tusoláskor elfelejtem, aztán meg nem akarok újból emiatt levetkőzni és beállni a tus alá és pocsékolni a vizet! Csak egy törölközőt terítek a vállamra és benyomom a fejem a csap alá. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!