Szerintetek ez már beteges tisztaságmánia?
Heti 1x kiporszívózni mindent, ahol lehet felmosni, port törölni. Havonta a kádat kifertőtleníteni, a wc-t 2 hetente. Ha valami kiszóródott, akkor rögtön felseperni/felmosni, ha már a kézben van, akkor az egész helyiséget szintén. A tányért étkezés után (vagy pár órán belül) rögtön kivinni és elmosogatni, nem abból enni egy hétig (szendvicseknél, elvére "azok csak morzsálódnak"). Főzés/sütésnél az edényeket a köztes szabad percekben elmosni, nem felhalmozni, hogy majd később/főzés után. Ha kifröccsent valami, akkor kihűlés után rögtön lemosni a gáztűzhelyt/csempét. Ágynemű csere 2 hetente.
Szerintetek ez már tényleg beteges?
Szia. En naponta takaritok. Igy nez ki egy napom:
6.00 - felkelunk, megkavezunk meg pihizgetunk
6.30-8.00 - elpakolom a tiszta edenyeket, beinditok egy mosast, beagyazok, osszehajtogatom es elrakom a tiszta ruhakat a szekrenybe
8.00-10.00 - ez a pihenoidom, ilyenkor azt csinalok amit akarok altalaban olvasni, irni szoktam fizu utan horgolni es kotni akarok megtanulni
10.00-12.00 - megfo az ebed ebedfozes kozben elmosogatok, az eleve szaraz edenyeket elpakolom, asztalt letorlom florasepttel
12.00-14.00 - ebed es pihi
14.00-16.30 - udvaron sepregetek, pakolaszok, allatokat megetetem, bohockodunk parommal, ha itthon van, elmegyunk setalni
16.30-18.00 - portörles, sepres, felmosás
18.00-20.00 - tanulas vagy eppen hodolok valamilyen hobbimnak
20.00 - furdes, vacsi, pihi, tv
Itthon vagyok tappenzen ha suliba jarok akkor a de dolgaimat csinalom meg utana az estit :)) ill ha valami kozbejon pl vedonohoz kell menni, uhra, egyeb helyekre akkor az adott idot kihagyva ugyanugy csinalom igy nem esek ki es nem kell nagytakaritani. Sokkal kevesebb ideig tart egyebkent mint a valosagban nem veszem szigoruan hogy ettol eddig ezt csinalom. Annyi hogy ebbe belefer hetvegenn az ablakpucolas, a tüzhelytisztitas (en azt nem takaritom mindig) 2-3 naponta agynemuhuzas. Fozni hetfotol szombatig fozok,vasarnap templomba megyek ill du sutok valamilyen sutit. Ennyi :))
Hát én melletted ultraretkesnek érzem magam :D Ágyneműt kéthetente-havonta húzok újat, attól függően, hogy mikor kezd szaga lenni. Felmosni heti max 1x, de van hogy egy hónapig sem, megint csak attól függ, hogy ragacsos-foltos-e. Persze ha elbénáskodom, és az előző napi felmosás után kiöntök egy fél pohár gyümilevet, akkor azt azonnal feltakarítom, mert az úgyis ragadni fog.
Mosni kb. hetente mosok, amikor összegyűlik egy mosásra való. Mosogatni úgy 2-3 naponta átlagban, de van mikor egy héten csak egyszer, megint csak amikor összegyűlik annyi, hogy tele legyen a mosogatógép. WC-t megint csak akkor takarítom, amikor már úgy ítélem meg, hogy megérett rá (mondjuk kezd szaga lenni, vagy nagyon megüli a por, vagy ilyesmi). Kádat inkább csak két-három havonta csutakolom ki, amikor már nagyon retkesnek látom. Egy tányérból többször is eszek elmosogatás nélkül, pohárral is ugyanez a helyzet, de nem is vagyok rá háklis, hogy mindig tiszta pohárból igyak.
Lehet, hogy ha benéznél hozzám, akkor piszkosnak ítélnél meg, de igazából büdös sosincsen, nagyon koszos semmi nem szokott lenni, ha pedig vendég jön, akkor azért tiszta tányért, poharat adok neki. Cserébe viszont én sem várom el sehol ahová megyek, hogy atomtisztaság legyen.
Mindenki úgy él ahogy szeret, ahogy jónak látja, így nem is ítélek el senkit amiatt mert szerintem nagyon retkes vagy mert szerintem túlzásba viszi a takarítást. Attól hogy én koszosnak látom, vagy épp tisztaságmániásnak tűnik, még senki nem lesz se kisebb, se nagyobb a szememben.
Esetleg ha tényleg nagyon mocskos, kajamaradékos tányért vagy szájnyomos, zsíros poharat kapok valahol (volt már rá példa), akkor fogom és elmosom, mielőtt ennék-innék belőle. Senki sem sértődött meg még emiatt, valami poénnal elvertük a dolgot és minden ment tovább a megszokott kerékvágásban.
Akkor mit mondjak én?Mindennap porszívózok, igaz csak a konyhát és ebédlőt, seprűt utálom.Mindennap felmosok.WC-t naponta, zuhanyzót hetente takarítom.Mosogatni minden étkezés után mosogatok.Mosás szinte mindennap megy, ágyneműt és törölközőket hetente cserélem.
Mindenki máshogy szokta meg, nem vagy beteges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!