Hogyan, mivel mossam a színes ruhákat hogy meg maradjakanak a színei?
Én színes ruhákhoz való folyékony mosószert használok. Azokat, amik bolyhosodnak egy idő után (pl. pulcsik, leggingsek), inkább kifordítva mosom, a színes ruhákon belül is külön válogatom a világosabb színeseket a sötétebb színesektől (pl. a barnákat már a feketékkel mosom), de a világos rózsaszíneket a fehérekkel (persze, ha nem engedi a színét).
De mindenek előtt a legolcsóbb és leghatásosabb, ha a mosószer adagolóba beleöntesz egy fél bögrényi ecetet. Ez nem vicc. Szagtalan, kiszedi a makacs foltokat, jót tesz a mosógépnek is (kiváló a vízkő ellen), mellesleg tartja a ruha a színét. Én régebben vettem ilyen kézzel készített és festett színes pulcsit, az eladó a lelkemre kötötte, hogy ecetes vízbe áztassam mosás előtt, hogy tartsa a színét.
így van, ahogy 3. írja. Az ecet megköti a foltot is.
Ráadásul a mosópor lúgos, az ecet savas. Ha már annyira ecetet akar valaki használni, akkor öblítő helyett, de ne a mosóporral együtt használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!