Új mosógép = büdös ruha?
Félelmetes, hogy pont van egy hasonló kérdés az enyém alatt :(
Egy éve csak mosódiót és ecetet használok mosáshoz. Az előző mosógépem egy öregecske elöltöltős volt, általában nem koszosak a ruháink, így szinte mindig csak gyors, 40 fokos programon mostam. Kivétel nélkül minden tiszta volt, semleges, "tisztaruha" illatú.
Sajnos tönkrement a gépem, így 2 hete vettem egy új, felültöltős Whirlpoolt.
Fel nem fogom, hogy mit csinál másként, de azóta katasztrófa a mosás. Nálunk is a pamutpólók nyaka büdösödik, pedig nem szárítom máshogy, mint eddig. 1 helyett 2 és fél órát zötykölődnek pamutprogramon a ruhák, mégsem mossa ki őket rendesen...
Még kevesebb ecetet is használok, mégis, ami nem büdösen kerül ki a mosásból, abból dől az ecetszag.
Talán alulbecsüli a vízmennyiséget, vagy nem tudom, de ez így kész vicc.
Ti melyik programot szoktátok használni, hány fokon mostok? Hátha kiderül, hogy én vagyok hülye :D
Köszönöm a válaszod, de a víz volt a baj :)
Mióta ráállítottam az extra öblítővizet, rendesen mos.
Isten ments tőle, hogy bármilyen szaga legyen, a tiszta ruha illata magában tökéletesen megfelel.
Persze mosószerhez biztosan könnyebb csak nedvesítgetni a ruhákat, de engem jobban érdekel az egészségünk, mint a vízszámla. Ha megtehetném, inkább használnám tovább a régi gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!