Hogyan szoktatok mosni?
Azaz magára a mosás menetére vagyok kíváncsi, hogy Ti hogyan szoktatok.
Szét szoktátok válogatni a ruhákat anyaguk szerint vagy csak simán szín szerint?
Mert van a mosógépen gyapjú, babarhua, meg isten tudja milyen programok, meg van egy "univerzális" napi mosás program, meg egy 15 perces gyorsmosás.
Szeretném, hogy a ruháim illatosak legyenek a mosás után, eddig sem volt baj, csak semmi illatuk nem volt, sima szövet illatuk volt sajnos... próbálkoztam már azzal is, hogy kevés öblítőt teszek bele, amennyit ír a kupak, meg próbáltam már nagyon sokat is beletenni. Próbáltam mosóport, mosószert, mindkettőt egyben... a ruhák tiszták lesznek mindig, csak nem lesznek illatosak mosás után sajnos, még az öblítőt sem érezni... :(
Használtok valami mosóparfümöt, vagy csak az előkészületet rontom el? (Én szín szerint szoktam napi mosás programmal mosni...)
40 fokos 1 órás programot használunk, csak színek szerint válogatjuk a dolgokat. Törülközők, fehérneműk külön vannak mosva.
Öblítőt egy ideje nem használunk, úgyis mindenki parfümöt fúj magára.
Szín szerint válogatom, és mindig illatosak a ruhák.
Persil vagy Tomi mosógélt használok, és kék Silan vagy Lenor öblítőt.
Lehet ki kéne tisztítanod a mosógépet. Kiszedni a mosóporos tartályt, beáztatni forró ecetes vízbe legalább 1 órára, aztán egy fogkefével kisikálni mindenhol. A szűrőt se árt havonta kitakarítani, az általában a mosógép elején alján van. Kicsavarod, meglátod mennyi szutyok van benne. Ha ezekkel kész vagy, indíts el egy 95 fokos programot, előtte önts a dobba 1 liter ecetet.
Ezt a tisztítást érdemes havona/2 havonta megcsinálni, attól függ mennyit használod a gépet.
Tudom hogyan kell kitakarítani a gépet, tökéletesen tiszta... :/ Azzal biztos nincs gond...
Csak vannak emberek, akiknek mindig olyan illatos az összes ruhája, hogy hihetetlen, olyan jó illatuk van... meg amikor kiteregetnek olyan jó illatos ruhák vannak kint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!