Mit tegyek, hogy ne legyen büdös a mosogatóm?
Minden nap mosogatok.
Reggel feltöltöm vízzel a mosogatót, teszek bele mosogatószert és egész nap így áll. Ha beleteszünk mosogatni valót rögtön elmosogatjuk.
Az utóbbi időben észrevettük, hogy a mosogatóvíz bebüdösödik.
Ilyenkor leengedjük a vizet és újat csinálunk.
De ma már napi 3-4x le kell engedni mert nagyon büdös lesz.
Nem teszünk bele büdöset attól nem lesz ilyen erős szaga.
Nem tudjuk mi ez.
Mit tegyek, hogy ne büdösödjön be és ne kelljen napi 3-4x lecserélni a vizet?
(Vegyszert nem akarunk beletölteni.)
Most mosogatógépről van szó vagy csak egy sima mosogatótálcáról ahol kézzel mosogatsz??
Mert a mosogatógépbe nem tudom, hogy engedsz bele vizet úgy, hogy napokig álljon a víz.
Ha mégis neked ilyen mosogatógéped van akkor ajánlom, hogy indítsd el üresben egy mosogatási programot de előtte önts bele ecetet. Az ecet kipucolja rendesen a csöveket.
Ha a mosogatótálcáról van szó, akkor a lefolyó büdös. Azt vegyszer nélkül nem takarítható ki. Mondjuk nem kéne állott vizet tartani benne.
Mosogatótálcáról van szó. És normális esetben naponta lecseréltük a vizet.
Most viszont tiszta víznél kb 3 óra múlva nagyon büdös lesz.
A lefolyó nem okozhatja, hiszen dugó van benne. A víz szintje nem megy lejjebb tehát nincs rés, hogy a víz eltávozzon és onnan bűz jöjjön fel.
Köszönöm a választ és ha van mosogatótálcához még jó ötlet nagyon szívesen venném.
Szerintem ez így nem túl higiénikus és ettől büdösödik be a víz. Ráadásul elég hamar ki is hűl a víz.
Én a helyedben felhagynék ezzel a rossz szokással és mosogatás után nem tartogatnám a vizet.
Lehet h vmi etelmaradek beszorult a lefolyocsobe vagy maga a cso peneszes. Ahogy a tobbiek is irtak, eleg furcsa es nem higienikus ez a szokasotok...
A csobe ajanlok szodabikarbonat beleszorni es forro ecettel felonteni, de lehet, h erdemesebb szetkapni es kipucolni.
Juj, egyszer laktam albiban egy ilyen csajjal, aki igy mosogatott. Őrült büdös volt a konyha, lakás, és nem lehetett meggyőzni, hogy nem higénikus, ahogy eljár.
A mosogató tálcát mindig tartsd szárazon és tisztán. Én ecettel törlöm át, attól fényes is lesz. Persze aztán lemosom. A szivacsot ecet+szódabikarbóna+forró vízzel mosom ki, 5 percet ázik kb, ha nyers husosat mosogatok.
Ha nem tudok azonnal elmosogatni, akkor elöblítem csak, de a megszáradt kaja is gyorsan felázik forró víz alatt. Dugót csak a mosogatás idejére használok, forralok vizet v csapból engedek. Ha kész, leeresztem a csapot, utálom a mosogatószer+koszos edény vizének szagát egy felesleges percig is.
Utána a mosogató felületet gyorsan rendbeteszem, ne maradjon semmi zsír, folt, v mosogatóhab maradék, szivacsot is jól kiöblítem, ne álljon benne a víz, szárazzal áttörlöm a felületet.
Nem vagyok tisztaságmániás, ez leírva hosszú, de pár mozdulat az egész, sosincs konyhaszag, a háló onnan nyílik, ki se bírnám.
Hagy fel ezzel a szörnyű szokással!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!