Ti hogyan mostok?
Velem is elofordult már, hogy fehéret dobtam a színes ruhakoz. Főleg alsóneműt. Semmi bajuk nem lett, még csak el sem szurkultek. Sokszor azért nem érdemes, a szurkules miatt. Vagy dobj közé szinfogo kendőt.
Nekem amúgy két csoport van, amit mosok. Színes és világos. Külön fehér vagy fekete nincs.
Sötét/világos és fehér.
Nincs sok fehér cuccom, ezért fél programon mosom.
Nem szín szerint, hanem anyag és rendeltetés és szennyeződés mértéke szerint.
Alsóneműt pl.: nem mosok nadrággal, zoknival vagy sáros, szennyezettel a higiénia miatt - hiába mosásról van szó. Törölközőkkel mosom magas hőfokon.
Kötöttet nem mosok vékony pólóanyaggal együtt, mert centrizésnél az összes vizet a póló issza be, a pulcsi pedig csontszáraz lesz (nem tudom, hogy ez a régi gép hibája-e - ha vékony anyagúakat mosok csak együtt, mindet jól centrizi ugyanazon a programon).
Alig szennyezett, csak frissítő mosást igénylő holmit, nem teszem össze a babakakissal sem.
Általában megy: 1 póló-blúz-pizsi mosás; 1 nadrág-szoknya-zokni-szennyezett cucc; 1 törölköző-alsónemű-ágynemű és 1-2 babaruha adag a héten elosztva.
Színes nincs, csak fekete/sötét és világos. NEm igazán hordunk színes dolgokat.
Alsónemű, zokni, törölköző, törlőruha 60 fokon szín szerint
Ruhák 30 fokon szintén szín szerint.
Vízpazarlás nincs, mert öko-n mosok ami a ruhák súlya szerint adagolja a vizet.
Ha alig van fehér ruhád, akkor a mosókendőt tudom ajánlani. Mi azzal mosunk, ha nem jön össze egy fehér mosás.
Fekete és színes egybe, fehér külön.
Zoknit és fehérneműt egybe mosok, színtől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!