Miért nem mos megfelelően a mosógép?
Sziasztok!
Nem tudjátok mitől lehet, hogy nem mossa tisztára a ruhákat a mosógép? Automata, felültöltős és folyékony illetve sima mosóporral is próbáltam mosni.
Ecetet is próbáltam hozzáadni, de semmi változás.
Ugyan olyan piszkosan veszem ki a ruhákat, és kezd kellemetlen lenni.
Szagra ok, de nem hozza ki a foltokat.
Műszálas programot szoktam használni 40 fokon (semmi extra kosz nincs a ruhákon) és semmi haszna neki. Próbáltam már 60 fokon is, de semmi változás.
Bármi tipp/tanács esetleg?
Esetleg arra gondolta még, hogy nem működhet a gép vízmelegítője mert rögtön kivétel után nem érzem, hogy meleg lett volna a ruha.
De kollégista vagyok, több gépet is próbáltam és egyiknél sem éreztem hogy meleg lett volna.:(
Forog a dob?
Mosószer eltűnik a tartójából?
A végén hideg a ruha az ok. Öblítéshez már nem melegít.
Feljebb tekerheted a hőfokot. Mosás program alatt tedd a tenyered a gép oldalára érezni fogod, hogy meleg -e
Ecetet ne adjál hozzá, azzal öblíteni kell, és alapból a sav semlegesíti a lúgot.
Milyen foltok nem jönnek ki? A dezodor és izzadság foltokat jobb előkezelni valami folteltávolítóval, de a deók anyaga sokszor hagy foltot.
Ha a gép oldalán nem érezni a hőfokot, állítsad le mosás közben és nézzél bele, ez is megoldható. Nagyon feltekerve a hőfokot a ruha is tönkremehet. A kijövő víz alapból hidegebb, mert hideggel higítja balesetvédelem miatt, illetve az öblítés a végén amúgy is lehűti a ruhákat.A 30-40 fokot a burkolaton nem nagyon érezni.
Vagy esetleg olyan folt, amit egy előző mosásnál "rögzítettél" az ecettel?
Milyen márkájú mosószert használsz?
Szuper sok válasz jött, köszönöm nézem is sorjában.
A dob biztosan forog, az ok és a mosószer is eltűnik a tartályból.
A hőfokot 60-nál tovább nem merem állítani, mert félek hogy kifőzöm a ruháimat.:(
Általában 40 fokon szoktam mosni azt, ami nem túl piszkos.
Ecet.
Rendben, de több helyen is írták hogy mehet a gépbe:).
Foltok.
Általában dezodor és izzadság foltok, de maradt már benne vér miatta folt is. (Fehér ruhán klasszul látszik.)
Márka.
Több márkát is kipróbáltam már. Sőt a folyékony, hagyományos, mosókapszulás dolgot is próbáltam. Most Tomi mosópor van itthon, de régebben próbáltam drágábbal is.
Lehet rossz programot használsz és / vagy a mosógépet sem ártana átmosatni trisós vízzel. Elindítani egy teljes programot legalább 60 fokon (90 lenne az igazi) ruhák nélkül.
Minden esetben a műszálas programot használod, ha nem is műszálas ruhát mosol? Mert akkor nem ártana másik programra váltani. Pl. pamut. Nálam a műszálas program elég rövid, lehet nálad is ezért maradnak meg a foltok.
45 perces a műszálas program, általában azzal szoktam mosni. Más anyagú ruháknál mást használok:).
A trisós víz jó gondolat, megnézem majd mindenképpen, köszönöm!
Vérfolt.
Azután vettem már csak észre hogy ott egy kis vérfolt, miután kivettem a gépből 'kimosva'.
Próbálkozom vele, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!