Mosogatógép: tabletta, vagy folyékony?
Lassan 1 éve megvan a mosogatógépem. Eddig csak Finish tablettát vettem, mikor mit. Most legutóbb ezt a Quantum max-ot ( [link] ). De ezzel sem mindig szépek az edények. Pedig Finish öblítő van benne, és nem rövid programon mosogatok. Eco, ami 2,5 óra, igaz, csak 10 l vizet használ. Tegnap a legerősebb programra tettem (16 l vizet használ ehhez), és a brokkolikrémleveses lábos is mehet még egy kört...
Ez mi miatt van? Kb 3 hónapja lefuttattam egy programot üresen Finish mosogatógéptisztítóval. Só is mindig van benne.
A folyékony (Somat) mosogatószerrel jobb lenne, vagy valami más miatt nem túl hatékony a mosogatás?
Szerintem is rosszul pakolsz be.
A mélyebb, nagyobb edényeket mindig kicsit megdöntve kell belepakolni.
A karok rendesen elforognak?
Nekem Lidl-ös tablettám van, ugyanilyen só, Somat öblítő és mindig tiszta minden.
1,33 perces a program, 65 fokos a víz, amiből 12 litert használ el.
Mindig ugyanúgy pakolok.
És ami idegesítő, hogy a tejes üveg mostanában ilyen "morzsás" darabkás marad. Szóval nem tiszta, hanem valamit belenyom, amit nem öblít ki rendesen. De jól beleszárítja, úgyhogy a csap alatt hiába öblítem, még egy mosás kell neki.
De akkor kipróbálom a folyékonyt. Úgyis mindegy. Ennél csak nem lesz rosszabb.
Értem, köszönöm.
Azt hittem azért mosogató, és azért dolgozik 2,5 órát, hogy nekem ne legyen dolgom vele. De akkor innentől "előmosogatok".
Nehogy előmosogass!!!!!!!!!!!!!!
Azért mosogatógép, hogy ne neked kelljen mosogatni, márkától függetlenül!!!!!!!
Próbáld ki a folyékonyat!
7 es,nagyon is jót írt a 4 es.Nem olvastad el a gép használati utasitását. A mosogatógép nem konyha malac !
A gépbe kerűlt ételmaradékok nagyban rontják a gép tisztítási hatásfokát,és az élettartamot is .
A gépbe került ételmaradékok apróra darabolódnak,és eltömitik a szürőt .Azt a szűrőt,amin keresztül a gép szívja a vizet be .ha nem tud eleget szívni ,szenved a gép
.Egy moslék mosogató viz keletkezik a gépben,ezzel mossa az edényeket .Még a gép belső falára is kicsapja .
Na ezekbe a gépekbe nem szeretnék beleszagolni .
Az ilyen gépekben min.hetente kellene a szűrőt tísztitani .
Kedves 8-as!
Mégis miből gondoltad azt, hogy tele van ételmaradékkal a gépem???????????
Azt írtam nem kell előmosogatni, feleslegesen pocsékolni a vízzel. De a maradékot szalvétával letörlöm.
Tény, hogy szerencsétlen gépemnek már 9 éve mocskos edényeket kell mosogatnia, de ha egyszer erre való, akkor végezze a dolgát!
A mosógépbe sem kézzel kimosott ruhákat teszünk.
Hidd el, tiszta és a legkevésbé sem büdös a gépem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!