Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Gyenge részleges dugulást a...

Gyenge részleges dugulást a wc-lefolyóban milyen házi módszerrel lehetne megszüntetni?

Figyelt kérdés

Valamikor a télen el volt dugulva a wc, vállalkozó elhárította gépi csőgörénnyel.

Azóta is lemegy a legdurvább cucc is, de a hangok alapján úgy néz ki, valami lerakódás maradt a csőben, vagyis egy részleges szűkület. A neten úgy láttam, ez elég kemény anyag a csőfalon.

Ezt hogy tudnám megszüntetni? Ha valamit beleöntök, azt egyrészt a víz felhígítja, másrészt egyből átfolyik az adott helyen, nem áll ott.

2016. máj. 6. 20:42
 1/4 vatafak ***** válasza:
a neten van egy recept ami állítólag működik. ha jól emlékszem 1 liter mosogatószert kell a wc be önteni és utána leküldeni vagy 15-20 liter NAGYON forró vízzel, uána békén hagyni egy darabig. a másik lehetőség a Septifos por rendszeres használata lehet
2016. máj. 7. 10:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Majd valamivel megpróbálkozom, nem szeretnék megint egy dugulást.

2016. máj. 7. 19:04
 3/4 Pandas74 ***** válasza:
A legbiztosabb az lenne ,ha kamaraval megallapitanak a szukulet helyet,es ezutan valasztanak ki a modszert.Valljuk be ez elegge koltseges.Attol fuggoen ,hogy melyik szakaszon van a dugulas ,szoba johet a magasnyomasu tisztitofejes modszer is.Ennek elonye,hogy a telje keresztmetszetet kepesz megtisztitani a kialakitasa miattm,mig a csogoreny ,csak a dugulas atutesere alkalmas,vagy ha a elmozdithato ,akkor a kitolasara.Nalam az valt be ,amikor a folyasirannyal ellentetesen felkuldtem egy spiralt,vagy drotot,amikor kiert,a vegere(ugy,hogy le ne szakadhasson)felerositettem ,egy tiztitasra alkalmas anyagot.pl fem szunyoghalobol gyurt gomboc,vagy akar kemenysepro kefejenek a vege(atmero fuggvenye),aztan szepen athuztam a csovon.Ezt a mutatvanyt azonban nehezitheti a sok kanyar,vagy csotoldas,esetleges szukitoelem.ha eleve nehezen lehet feltolni a spiralt ,akkor necces,hogy ki tudod -e rendesen huzni.Legnagyobb gondd aakkor lehet ,ha van bennne szukites,de ilyet nem szoktak elkovetni ,hogy folyasiranyban szukitenenek egy csovet.A wc cseszet termeszetesen le kell venni ,mert annak a buzelzarojan(abban marad vissza a viz)nem tudod majd attolni a spiralt!
2016. máj. 7. 19:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

A probléma azzal van, hogy egyrészt a wc-csésze le van ragasztva, lehetőleg nem venném fel, ha nem muszáj, másrészt a lefolyó (ami rengeteg kanyart tartalmaz) nehezen hozzáférhető.

De mindegy, valami megoldást mindenképpen szeretnék.

2016. máj. 8. 05:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!