Elektromos sütőt hogyan használjátok?
Most van először elektromos sütőm.Tanácstalan vagyok a használatával kapcsolatba.Leírásában semmi hasznos nincs.
Milyen ételeket,sütiket milyen beállításon,milyen hőfokon, mennyi ideig süttök?
Pl.:sütilapok,piskóta,rakott krumpli,pizza,élesztős tészták,húsok....?
Segítenétek?
Először is gratulálok, üdvözöllek a klubban.
Nem írtad, hogy nagy ablaka van-e?..És van-e benne olyan világítás, ami sütés közben is világít?
Ha van, akkor nyerésre állsz.
az első szempont, hogy eleinte ne akard kipróbálni a légkeveréses módszert..elegendő, ha a hagyományos, alul-felül melegítős módon sütsz..mondjuk mindjárt próbálkozz egy félkilónyi kenyérrel..baromi egyszerű, és nem bukhatsz nagyot. tudod...fél kilo BL55 liszt, 3 deci víz, egy csésze meleg tejben futtatott fél élesztő, só. na jó, legyen benne egy tojás is...
ezeket összegyúrod, keleszted, aztán 50 perc 175 fokon..de úgy hogy lentről a második polcra teszed.
Ha nincs, vagy nem jó a hőfokszbályzód, akkor nézed a sütött valaminek a tetejét..
nem nagy durranás, csak a kezdet nehéz...
pár hét, és profi leszel.
Írd be a gúgli keresőbe, hogy villanysütő működése.
Én egyszerű vagyok, mint a faék, mindent 180 fokon sütök (a sütőtököt maxon, így se elég neki 2 óra vékonyra vágva), addig, amíg el nem készül. Inkább főzni tudok jól, de a sütés is pofonegyszerű, ahogy rájöttem.
Viszont nekem minisütőm van, a legnagyobb fajta. Piskóta 10-12 perc (sosem melegítem elő a sütőt semmihez), de bizonyára nem kicsit számít, hogy milyen piskóta és mekkora...
Az egy kiló lisztből készült kenyér (több kisebb darabban) 50 percig sül. De látja az ember, hogy mikor kész. Vagy kitapasztalja, ha olyan fajta dolgot süt. Én szín alapján veszem ki a dolgokat s nekem ez bejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!