Szerintetek normális dolog panelban vasárnap reggel fél 8-kor porszívózni? Illetve bunkóság, amiért szóvá tettem a felső szomszédnak? Lent hosszabban kifejtem, mert fontosak a részletek.
1. A legtöbb lakóközösségnek van házirendje. Ha ez nincs kifüggesztve, kérd a közös képviselőtől, hogy tegye ki (liftbe, bejárati ajtóhoz). Ebben benne foglaltik, hogy vasárnap és ünnepnapokon mit lehet, és mit nem. Nálunk pl. tilos zajt csapni, mosógépet indítani is. Nyilván ha valaki délután ennek ellenére beindít egy mosást nem reklamálunk rögtön, de reggel vagy este nyugodtan szóvá teszi az ember.
2. Panelban nőttem fel, és szintén nem vagyok jó alvó, mindenre felébredek. De azt a büdös életben nem bírtam megérteni, hogy miért nem tesztek be füldugót? Én ha reggel felébredtem egyszerűen beraktam és kész, onnét nem hallasz semmit.
Szerintem bunkóság. Nézd meg a házirendet, a legtöbb helyen hétvégén korlátozzák a hangos háztartási munkákat (kérdés, hogy a porszívózás ide tartozik-e). A házirend már komoly hivatkozási alap lehetne.
Egyébként totál megértelek, az én volt szomszédom minden reggel (!!!) porszívózott, és mindig felporszívózta a folyosón is a lakása előtti részt, ami még hagyján, viszont a bejárati ajtaját minden egyes alkalommal kilincsre csukás helyett egyszerűen izomból becsapta, amit szerintem még 5 emelettel feljebb is simán lehetett hallani... A panel csak akkor elviselhető, ha a lakók tekintettel vannak egymásra, de ez sajnos sokakból teljesen hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!