Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Oldja valami a pillanatragasztót?

Oldja valami a pillanatragasztót?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy már volt ilyen kérdés, de én máshonnan akarom kiszedni és az ott adott válaszok nem váltak be!

tehát pénztárcám kis záráról lejött egy darab, elvittem megcsináltatni és azt mondták a csavarok között pillanatragasztó van és nem lehet megcsinálni:S (nem én pillanat ragasztóztam össze:S) valami ötlet??:S

2010. ápr. 1. 15:40
1 2
 1/12 anonim válasza:
53%

es a WD40 azt is oldja, tudtam h sokmindenre jo...

A valasz itt kozeptajon megtalalod:

WD-40 a piszok, korom, olaj, zsír vagy egyéb szennyeződés alá hatolva tisztítja a felületet, miközben korróziógátló felületet képez. Oldja a legtöbb ragasztóanyagot, lehetővé téve ezzel a matricák, ragasztószalagok, és pillanatragasztók könnyű és gyors eltávolítását. Leszedi a rozsdát, zsírt, koszt az akkumulátorsarukról, vezetékekről, gyújtógyertákról. Megtisztítja a szerszámokat és gépeket a zsíros és olajos szennyeződésektől. Biztonságos minden nem porózus felületen.

2010. ápr. 1. 16:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

50%: Stoddard oldószer (pl. ásványi szesz - elsősorban a hexán , némileg hasonló a kerozin)

25%: Liquefied petroleum gas (presumably as a propellant; carbon dioxide is now used instead to reduce WD-40's considerable flammability) 25%: cseppfolyósított propán-bután gáz (feltehetően a hajtóanyag, a szén-dioxid ma már inkább csökkentésére WD-40-es években jelentős tűzveszélyességi)

15+%: Mineral oil (light lubricating oil) 15 +%: Ásványi olaj (könnyű kenőolaj)

10-%: Inert ingredients 10 -%: inert összetevők "

Az összetétele szerint nem oldhatja a műanyagot ez főként rozsdagátló kenőanyag.És az alkatrészek szétszerelését könnyítő anyag.

2010. ápr. 2. 00:47
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
A pillanatragasztó sztem nem műanyag, hanem ciano akril származék..
2010. ápr. 4. 00:47
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
Én benzinnel próbálnám..
2010. ápr. 4. 00:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Régen lehetett kapni kifejezetten pillanatragasztó oldószert. Igaz én frissen cseppent ragasztót szedtem le vele de arra jó volt.
2010. ápr. 4. 16:19
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) megpróbálok mindent:D jöhetnek még ha vannak:)
2010. ápr. 5. 08:40
 7/12 anonim válasza:
87%

Makettboltokban van kifejezetten pillanatragasztó oldószer:

[link]

Debonder néven keresd.

2011. szept. 7. 13:48
 8/12 anonim válasza:
81%
Aceton (pl lakklemosóban van), vagy forróvíz.
2013. nov. 16. 23:04
 9/12 Lázár Annamária válasza:
100%
Forróvíz!!! Tesztelve :)
2016. máj. 20. 11:55
 10/12 EagleHUN ***** válasza:
75%

A barátnőm buta módon a szemüvegében egy kiesett csavart pillanatragasztóval pótolt. (Nem tudván hogy optikákban ingyen pótolják általában az ilyesmit.)

Viszont így már nem vihettük be ragasztósan, mechanikai módszerrel nem tudtam kiszedni rendesen a már rég odaszáradt ragasztót.

Fogtam betekertem a lencsét és a szárat vastagon alufóliával, csak a ragasztós fémrészt szabadon hagyva.

Majd meggyújtottam öngyújtóval! Tudtam hogy nagyon lobbanékony, és a fémet nem bántja a tűz.

(A füstöt nem szabad belélegezni mert ciános! Nyitott ablaknál végzendő művelet, vagy inkább szabadban!)

Gyorsan leégett róla, és semminek nem lett baja a szemüvegen. Fogkefés tisztítás elvégeztem. Ez után az optikus már bele tudott rakni egy megfelelő csavart.

2017. jan. 7. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!