Oldja valami a pillanatragasztót?
Tudom, hogy már volt ilyen kérdés, de én máshonnan akarom kiszedni és az ott adott válaszok nem váltak be!
tehát pénztárcám kis záráról lejött egy darab, elvittem megcsináltatni és azt mondták a csavarok között pillanatragasztó van és nem lehet megcsinálni:S (nem én pillanat ragasztóztam össze:S) valami ötlet??:S
es a WD40 azt is oldja, tudtam h sokmindenre jo...
A valasz itt kozeptajon megtalalod:
WD-40 a piszok, korom, olaj, zsír vagy egyéb szennyeződés alá hatolva tisztítja a felületet, miközben korróziógátló felületet képez. Oldja a legtöbb ragasztóanyagot, lehetővé téve ezzel a matricák, ragasztószalagok, és pillanatragasztók könnyű és gyors eltávolítását. Leszedi a rozsdát, zsírt, koszt az akkumulátorsarukról, vezetékekről, gyújtógyertákról. Megtisztítja a szerszámokat és gépeket a zsíros és olajos szennyeződésektől. Biztonságos minden nem porózus felületen.
50%: Stoddard oldószer (pl. ásványi szesz - elsősorban a hexán , némileg hasonló a kerozin)
25%: Liquefied petroleum gas (presumably as a propellant; carbon dioxide is now used instead to reduce WD-40's considerable flammability) 25%: cseppfolyósított propán-bután gáz (feltehetően a hajtóanyag, a szén-dioxid ma már inkább csökkentésére WD-40-es években jelentős tűzveszélyességi)
15+%: Mineral oil (light lubricating oil) 15 +%: Ásványi olaj (könnyű kenőolaj)
10-%: Inert ingredients 10 -%: inert összetevők "
Az összetétele szerint nem oldhatja a műanyagot ez főként rozsdagátló kenőanyag.És az alkatrészek szétszerelését könnyítő anyag.
A barátnőm buta módon a szemüvegében egy kiesett csavart pillanatragasztóval pótolt. (Nem tudván hogy optikákban ingyen pótolják általában az ilyesmit.)
Viszont így már nem vihettük be ragasztósan, mechanikai módszerrel nem tudtam kiszedni rendesen a már rég odaszáradt ragasztót.
Fogtam betekertem a lencsét és a szárat vastagon alufóliával, csak a ragasztós fémrészt szabadon hagyva.
Majd meggyújtottam öngyújtóval! Tudtam hogy nagyon lobbanékony, és a fémet nem bántja a tűz.
(A füstöt nem szabad belélegezni mert ciános! Nyitott ablaknál végzendő művelet, vagy inkább szabadban!)
Gyorsan leégett róla, és semminek nem lett baja a szemüvegen. Fogkefés tisztítás elvégeztem. Ez után az optikus már bele tudott rakni egy megfelelő csavart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!