Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A gyúródeszkám két használat...

A gyúródeszkám két használat között mindig bepenészedik, mit tudnék ellene tenni?

Figyelt kérdés

Hetente kb.2-szer szoktam gyúrni, használat után a kádban mosogatószeres körömkefével lesúrolom és tussal még jól le is öblítem. Utána a teraszom kiakasztva szárítom, a spájzban egy kampón lógva szoktam tárolni, úgy hogy nem ér hozzá semmihez.

Ha egyszer jól lemosom és meg is szárítom akkor mi a fenéért lesznek rajta mégis penész foltok?

Ti, hogy tisztítjátok és tároljátok?

Kérem adjatok néhány tanácsot, mert már néha elmegy a kedvem emiatt a sütéstől:-(

Előre is köszönöm

2010. ápr. 1. 13:42
 1/4 anonim válasza:

Szia!

Ha jól megszárad, nem lenne szabad penészednie, hacsak a spájzban nincs valami, ami amúgy penészes. (Fal a szekrény mögött)Nem sérült meg a fa a sok mosástól? Pl kirepedt valahol, szálkás, stb.

Bevallom, én nem szoktam minden használat után elsúrolni, általában szárazon letörölgetem, és egy nagy, csak erre használatos pamutlepedőbe tekerve tartom a konyhaszekrény mellett.

A legjobb, ha lecseréled és egy másik, száraz helyet keresel neki. Pl a nagymamám a konyhaszekrény tetején tárolja :) ott sosincs útban.

K.

2010. ápr. 1. 14:04
 2/4 anonim ***** válasza:
vennék másikat, és semmiképpen nem úgy mosnám, hogy a fa a mélyebb rétegekben is felázzon. a konyhák általában elég párásak, lehet, hogy ennyi is elég neki. valszeg a penész ott lehet a mélyebb rétegekben.
2010. ápr. 1. 14:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
én biztos nem használnám többet a penész miatt. dobd ki és vegyél egy újat. amúgy én nem szoktam ennyire benedvesíteni. lehet, hogy nem tudott eléggé kiszáradni ennyi víz után. én késsel vagy valamivel jól lekapargatom használat után a tésztamaradványokat, és aztán enyhén nedves ronggyal letörlöm. ennyi.
2010. ápr. 1. 14:22
 4/4 anonim válasza:
Nem ártana lecserélni talán..
2010. ápr. 5. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!