Rettenetesen vízköves zuhanyzó falat mivel tisztítsak?
Ha, hosszutavra gondolkodsz, akkor erdemes olyan tisztitoszert vasarolni (draga, de nagyon effektiv) ami bevonatot kepez a felületen es lepereg rola a viz. En az ablakotisztitas utan ezt szoktam az ablaküvegre tenni (az auto szelvedöjet is ezzel kentük le) Nagyon jo.
Hol elsz? Nalatok is kemeny a viz?
Ajax fürdőszobai tisztító, nekem ez bevált. Vagy a citromsav.
Lefolyóba Domestos, vagy Bref wc-tisztító gél.
Az ecet (savas) és a szódabikarbóna (enyhén lúgos) semlegesíti egymást, így a végén marad egy kis semmire sem jó nátrium acetátod meg szénsavas vized (szódavíz, ásványvíz). Tehát ennyi erővel sima szódavizet is önthetnél a lefolyóba, az olcsóbb és ugyanúgy nem fog csinálni semmit. Az hogy pezseg, az valóban szép látványos, csak épp nem az a dolog fog pezsegni, ami a lefolyóban a büdösséget okozza. Én mindenképpen valami komolyabb vegyszerekkel próbálkoznék a vastag vízkőréteg ellen, feljebb kaptál jó tippeket. Lefolyóhoz pedig inkább az magas NaOH-tartalmú dolgokat ajánlanám (Pl. SZi-Ti), az NaOH az egyik legerősebb lúg, amit kereskedelmi forgalomban lehet kapni. A büdöset pedig többnyire szerves dolgok bomlása okozza, a szerves dolgok ellen pedig kiváló ellenszer az NaOH.
Mivel a vízkő ellen a savak hatásosak, a lefolyószag, dugulás ellen pedig a lúgok, valamint ez a kettő semlegesíti egymást különböző, nem mindig veszélytelen gázok fejlődése mellett, így ajánlatos nem egyszerre végezni a két műveletet. Először a vízkővel elbánni, jól leöblíteni, majd éjszakára a lefolyóba önteni a tisztítót, az már reggelig ráér ott dolgozni. Nem árt, ha nyitsz ablakot is, legalább résnyire, hogy tudjon szellőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!