Lényegesen kevesebb a por egy lakésba, ha parkettás minden helység?
Szerintem nem is az, hogy kevesebb, hanem hamarabb észreveszed és gyorsabban, hatékonyabban meg tudsz szabadulni tőle. Én a parkettát is porszívóztam otthon, alaposabb, mint a seprés.
Viszont átköltöztem a páromhoz, itt szőnyeg van, neki az a mániája és utálatos, mert tiszta szösz, beleragad minden, ha a macska lehányja, suvickolhatom míg eltűnik, plusz a szag is megmarad jobban, nagyon utálom, a parkettásban tisztaság érzésem volt, minden takarítás után, meg úgy általában is, de itt meg olyan, mintha mindig retekben mászkálnék, mert a szőnyeg mindent összeszed.
Én pont a fordítottját tapasztalom. Gyűlölöm a laminált padlós szobát! A szőnyeges szobákban sokkal kevesebb a por, a polcok is kevésbé porosodnak, mert a szönyeg megköti a port.
A szálló port mennyisége emiatt sokkal kisebb a szőnyeges helyiségekben. Erről olvastam is egy cikket régebben, hogy tévhit az, hogy a szőnyeg egészségtelen. Épp ellenkezőleg! Mivel megköti a port, a levegő jóval tisztább a szőnyeges szobákban. Porszívózáskor a por nagyját kiszeded a szőnyegből, évente egyszer meg takarítógéppel át kell nedvesen-tisztítószerrel is pucolni.
A porallergia a szálló por miatt alakul ki elsősorban, ami a padlós helyiségekben sokkal inkább jellemző.
nekem eddig csak lamináltparkett meg kő volt a lakásban, de most a szobába szereztem egy szőnyeget, hátha nem lesz anyi porcica.
mondjuk elég forgalmas helyen lakom, szóval por mindenképp lesz.
de az már a sírba vitt, h minden nap porszívózhattam, mert a porcica-hadak konstans jelen voltak az összes sarokban.
állítólag a valódi fa parketta kevésbé szaporítja a porcicákat mint a laminált.
Laminált parkettán rögtön észreveszed és kénytelen vagy feltakarítani. Szőnyegen nem látod és "ráér még, nincs kosz" jelleggel ottmarad.
Szőnyeges lakásomat hetente porszívóztam fel, a parketta 3-4 napig bírja. És akkor nincs por, tisztaságban vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!