Mit csináljak, hogy ne legyenek büdösek a ruháim mosás után?
Mosás után a ruhák tök jó illatúak, de mire megszáradnak már eskü olyan mintha lábszaguk lenne.
A mosógép új (a réginél is fenn állt a probléma). Öblítő: sárga coccolino. Mosószer biopon (poros változat).
Sokáig arra gondoltam, hogy a környezettel van baj, ahol a ruhákat szárítom... nos mindent kitakarítottam, fertőtlenítettem, jó illat van a szobában, a ruhákat pedig a radiátor mellé rakom száradni. De még így is büdös lábszaguk van száradás után, pedig még csak nem is a zoknikkal együtt mosom.
Szerintetek a gagyi mosópor az oka? Nincs jó orrom, de a mosószert megszagolva kicsit éreztem azt a lábszaghoz hasonlító dolgot. Nem tudom, hogy valóban azaz oka, vagy pedig csak beképzeltem a szagot (mert épp hogy lehetett érezni valamit)
Mindenesetre leváltom a mosóport, de mégis mire lenne érdemes cserélni?
Hagyod a mosások között szellőzni a gépet nyitott ajtóval?
Azt esetleg megpróbálhatod ha nincs akadálya.
új mosógép mit jelent?
a mosógépbe lerakódott mosószer és öblítő maradványok bomlanak idővel és büdösek lesznek, ezt a ruha is áttudja venni. fél évente mossad át trisóval és hypóval a fertőtlenítés miatt.
Kb másfél hetes a mosógép. Többnyire 1 órás pamut programon mosok vele (40 fokon), de magasabb hőfoknál (60) is ugyanaz a helyzet.
A mosógép ajtaját nyitva hagyom mosás után, sőt még a mosószer adagolót is kihúzom a helyéről, hogy szellőzzön.
Szabadban nem szívesen szárítom a ruhákat, mert a szomszédok nagy része egésznap tüzel, tiszta füst lesz a ruha, már próbáltam...
Amíg vizesek a ruhák lehet rajtuk érezni azt a nagyon jó öblítő illatot, csak sajnos száradás után inkább az a büdös szag dominál.
A helyiséget ahol száradnak mindennap szellőztetem.
Utána néztem és a biopon takarékos mosóporra már többen is panaszkodtak.. lehet az lesz a ludas. Főleg, hogy a keleténél lehet többet szoktam a mosógépbe rakni belőle.
A túl sok mosóporral lesz a gond!
Nem szabad többet használni, mint amit ajánlanak a dobozon.
ugyanis nem öblítődik ki akkor a ruhából és száradás után egyrészt kemény maradhat a szövet tőle, másrészt a rossz minőségű mosóportól még büdös is.
Illetve fontos, hogy ne tömd túl a mosógépet ruhával. Ha túl sok ruhát mosol egyszerre, akkor pláne nem öblítődik ki rendesen a mosás végére.
Tehát ne csak mosóport válts, hanem ügyelj a megfelelő mennyiségekre is.
Mennyi idő alatt száradnak meg a ruháid?
Ha több, mint 1 nap, akkor simán lehet, hogy a víz büdösödik bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!