Milyen tisztitószerek szükségesek egy háztartásba es mit mire kell hasznalni?
Amit én használok: víz, ecet, mosószóda, CIF, nagyon extrém esetben hideg zsíroldó s van penészoldóm is, néha az is jól jön. S persze van mosogatószerem, nagyon zsírosan főzünk, s rengeteget mosogatunk, de így is évekig tart egy flakon.
Nem vagyok a sok vegyianyag használatának a híve.
Előző voltam, kimaradt, hogy mit mire. Nos, értelemszerűen, plusz próbálkozik az ember... Nem vagyok egy házitündér :) Amúgy ökörepe szappanom is van, de az inkább a mosáshoz tartozik, habár használom máskor is.
Ja és persze körömlakklemosó, az alap, ha festékes a kezem (mostanság gyakran, még nincs kész a ház) vagy processzort kell tisztítani (a párom gyűjti őket).
A mosószóda teljesen jó a kád, mosdó tisztítására.
A CIFet makacs konyhai szennyeződéseknél használom.
Az ecet vízkőoldó.
A hideg zsíroldó régi zsíros edényekre, felületekre van, pl. a 2 éve elfelejtett fritőzt takarítottam ki vele...
Fémszivacs ugye alap, az érzékeny edényekhez teflonszivacs.
Ablakot vízzel mosok.
kiegészíteném még, ami nálam mindig van:
96%-os alkohol (patikában kapható) - tintafoltokra tökéletes, de beszáradt alkoholos filchez is
sebbenzin (szintén patikából) - nem csupán sebek fertőtlenítésére jó, de szuperül le lehet vele takarítani a matricák, ragszalagok ... felületen maradt ragasztómaradványait úgy, hogy a felület festésében nem tesz kárt
háztartási citromsav (van nagy zacskós kiszerelés) - WC tisztításhoz. Este lefekvés előtt beleöntöm és reggel egy nagyon erős sörtéjű kefével el lehet távolítani a sárga húgykövet
Nálam ezek vannak itthon:
Fürdő:
Citromsav(folyékony formában) - vízkőoldó
domestos - fertőtlenítés, ezt csak a wc-hez
Cif súroló - ezt használom a mosdóhoz, és az akril kádhoz
+mosópor(felmosáshoz is), öblítő
mikroszálas kendő
gyökérkefe, mosogató kefe(nem az amivel mosogatok)
Konyha:
mosogatószer - mosogatáshoz
mosogatógépbe való tabletta, öblítő és só - szintén mosogatáshoz
Florasept konyhai - felületek tisztításához
A sütőm öntisztítós, oda csak egy szivacs kell és papírtörlő
mikroszálasz kendő
Portörléshez: vizes mikroszálas kendő és sanytol
Felmosáshoz: nagyon kevés mosópor forró vízbe, mikroszálas felmosó fej
Ablaktisztításhoz, tükrökhöz: Clin+papírtörlő+ablaklehúzó
Domestos wc-hez.
Florasept fürdőhöz és minden máshoz, amit éppen fertőtleníteni szeretnék.
W5 vízkőoldó. Fürdőhöz és konyhai csaphoz, mosogatóhoz.
WellDone hideg zsíroldó. Benne van a nevében. Edények aljához, sütőhöz, tűzhelyhez, bármihez ami extrémen zsíros lett valamitől.
Ciff... a konyhai makacsabb szennyeződésekhez.
Van még pronto bútorápolóm, havi egyszer használom kb.
Részemről a vegyszerezés nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!