Kerámia tűzhelyről az odaégett tejet hogy tudom
letakarítani?
Elvileg súrolni sem szabadna, mert meglátszik rajta. Valahol olvastam, hogy fél citrommal kell "súrolni". Fogalmam sincs, hogy hatásos-e.
Nekem is az van, de soha nem súrolom. A mosogatószivaccsal teszek rá egy kis vizet és mosogatószert, majd hagyom állni, ameddig fel nem oldja.
2015. okt. 10. 16:52
2/10 A kérdező kommentje:
Azt már próbáltam, a legelején, de mint halottnak a csók... sajna kifutott a tej és mire odakaptam már két helyen a tűzhelyre is kiment :(
Ez ismerős helyzet. Nekem is voltak ilyen odaégett foltjaim. Hideg zsíroldóval nekem feljött, de egy darabig rajta kell hagyni, amíg feloldja.
2015. okt. 10. 17:15
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi, van is itthon hideg zsíroldóm, azzal is megpróbálom akkor.
5/10 A kérdező kommentje:
Nem jött le azzal sem, pedig órákig hagytam ázni benne... :(
Max próbáld még meg azt, h felmelegíted langyosra azt a lapot, amelyik tisztításra vár, és egy félbevágott citrommal végigkened pár perc alatt. Nem tudom, hogy égett foltot is lehoz-e ez a módszer, a zsírosat biztos. Hátha.. :)
2015. okt. 11. 18:21
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi holnap megpróbálom a citrommal.
Lehet kapni kimondottan kerámia főzőlapok tisztítására kifejlesztett pengét, amivel az odakokszolódott dolgokat karcolásmentesen és kíméletesen le lehet vakarni. A szénnek sajnos nincs oldószere, ami szénné égett a főzőlapon, azt nem lehet feloldani semmivel!
[link]
2015. okt. 12. 13:47
Van speciális, "tűzhelytisztító" spray, ami pont leszedi az odaégett (szenes) dolgokat is, csak nem tudom, hogy a kerámialapot nem-e kezdi ki.
(SzVSz nem szabadna neki, legfeljebb sokadszori használatra mattíthatja - de ennek utána kell járni.)
[link]
2015. okt. 17. 19:29
10/10 anonim válasza:
Egyszerű. Szódabikarbónát keverj össze pici vízzel hogy kenhető állagú legyen picit hígabbra.. és kend be vele hagyd rajta akár egy fél napot is ..aztán könnyen letörölheted nedves ruhával. Én a villanytűzhely üveg lapját , de a gaztűzhely zománcos lapját is így tisztítom. Bevált. A mikrót pedig úgy , hogy egy citromot ketté vágok és kb 5 percre beindítom. Ha makacsabb a szennyeződés több percre. Aztán csak simán egy törlö ruhával kitörlöm.
2016. ápr. 18. 14:02
Kapcsolódó kérdések: