Begyujtasi paraktikat valaki tud mondani?
A keményfák jó fűtőértékűek, pl. tölgy. Általában akácot használnak, az se rossz. Óvakodj a szennyezett és gyantás fától.
Begyújtás: alul száraz papír, rajta nagyon apróra vágott fa, vagy venyige, felette közepes vastagságúak. Alágyújtasz, ha jó a huzat, begyullad és ég a tűz. Ha ez a nagy máglya nagyjából leégett, jöhetnek rá a vastag rönkök és le lehet folytani. Kis lángon égjen és jó parázs legyen, ekkor adja le a legtöbb meleget.
A konyhai használt étolajat ezentúl nem kell veszélyes hulladékként leadni, hanem egy adag fűrészporral jól kenhető masszává összekeverve egy-két evőkanályit kell tenni a megrakott kazánba a fa tetejére, arra pár szál vékony gyújtóst halmozni és így begyújtani.
Ha még nincs fűrészporod, vagy fáradt étolajad, addig a gyári praktikákat is használhatod, persze jóval drágábban.
Nyilván a meggyújtási hely fölötti pár szem fa egészen vékonyra (ceruzavastagra) hasogatott fa legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!