Hosszú szálú (műszál), de már régebbi, némileg lelapult szőnyeget hogyan és mivel lehet otthon a leghatékonyabban tisztítani (porszívózáson kívül), felfrissíteni?
Figyelt kérdés
Van konkrét szőnyegtisztító por vagy folyadék,esetleg házi praktika, amit kipróbáltatok hasonló szőnyegen és tudjátok ajánlani? Babás balesetek:), hasonlók miatt lenne rá elsősorban szükség.2015. szept. 14. 09:22
1/3 anonim válasza:
Porszívózás után, vízbe öblítőt kell tenni vagy ecetet (csak ugye az nem a legjobb illatú) és egy körömkefével át kell kefélni alaposan az egészet.
Nekem a szőnyegtisztító porok nem jöttek be, kb. 5x kell felporszívózni utána, hogy kijöjjön belőle. Nagyon macerás.
2/3 anonim válasza:
Én olyankor tisztítom amikor nagyon jó idő van.
Először jó alapos porszívózás, feltekerem, alatta is kiporszívózok, felmosok. A szőnyeg hátulját is leporszívózom.
Ezek után szőnyegtisztító sampon. Az én porszívóm vizet is szívhat, így még vizesen újraszívom. (rengeteg trutyi jön ki így)
Ezután ecettel lespriccelem, és gőztisztítózom. Ez a rész iszonyú büdös!
Még gőzölés közben sűrű hajkefével kifésülöm.
Ezt évente egyszer megcsinálom, öt éves a szőnyeg,
és ugyanolyan mint újkorában.
3/3 anonim válasza:
A családon belül van olyan akinek van kárpit tisztítója, így viszonylag könnyű dolgom van. Ha úgy érzem már ráfér a szőnyegre a frissítés, akkor kölcsönkérem és alaposan kitisztítom. Hetente porszívózva van a szőnyeg, de laikusként elképzelni is nehéz milyen brutál mocskos víz jön ki belőle. Ezután kereszthuzatban hagyom megszáradni, vagy a kisebbeket kiterítem az erkélyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!