Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mivel lehetne helyettesíteni...

Mivel lehetne helyettesíteni az öblítőt, ha véletlenül éppen kifogyott?

Figyelt kérdés
Este kell mosnom, már nincs nyitva a bolt, a szomszéd pedig már elment dolgozni. Öblítő nélkül már próbáltam egyszer mosni, de büdösek lettek a ruhák. Mivel lehetne ideiglenesen pótolni az öblítőt az automattában? Talán folyékony szappan, vagy szappanoldat, esetleg sampon, tusfürdő? Gondolom a mosogatószer nem lesz jó.

2015. júl. 22. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%

#9: Valóban nem riadnak meg. Én 2 falu között lakom, nyomvályús, meredek földút végén, bár van egy másik, kátyús igen meredek aszfalt + kicsit nyomvályús murva is, mindkét esetben zsákutcába jut az ember, de megfordulni azért meg lehet, még egyetlen futár sem maradt itt, a földúton járt már betonszállító kamion is, az is megoldotta.

Rengetegszer rendeltünk webről és nem volt gond (egyetlen futár talált ide nehezen és beszólt, hogy ő nem lakna itt, de ez nem az én bajom).

Úgyhogy sosem értem, amikor azt olvasom, hogy pl. ő faluban él, nem tud ám flancos alapanyagokat venni pl. a táplálkozáshoz... A szomszéd faluban vannak flancos cuccok, csak drágán, a nagyvárosban kicsit jobb (a megfelelő helyen, nem pl. a Tescóban, ahol még a mák is drága), de a netes árak némelyike verhetetlen. Többnyire ingyenes a szállítás vagy nem, de olcsó és megéri, erre vigyázunk.

2015. júl. 22. 23:28
 12/14 anonim ***** válasza:
34%

#11: Sokakban még él az a múlt ezredből ránk maradt sztereotípia, hogy egy faluban alig lehet kapni valamit, csak a feltétlenül szükséges termékeket lehet beszerezni, továbbá sajnos sokan vélekednek úgy, hogy a relatíve új keletű dolgok mindegyike flancolás, meg luxus. Pedig egy üvegcse illóolaj jónéhány mosásra elegendő, hiszen néhány csepp is elég belőle. Ha így nézzük, gazdaságosabb, mint az öblítők. Emellett az illatválaszték is nagyobb, mint az öblítők esetében.

Az internetes rendeléstől is sokan irtóznak. Pedig nincs abban semmi nehézség, ráadásul igen gyakran jobb áron meg lehet kapni azokat a termékeket, amik a boltban drágábbak lennének. Meg így szinte bármi beszerezhető. Nem az van, mint 20 éve, hogy ha valamilyen bolt csak 100km-re van, akkor fél napot kellett utazni, hogy onnantudj vásárolni. Egyszerűen csak megveszed, és kiszállítják neked, a rendelés összegétől függően akár ingyen is.

2015. júl. 23. 00:33
 13/14 A kérdező kommentje:
bocsi, még sohasem hallottam ezekről az illó olajokról. inhalálsra szoktunk ilyesmit használni, meg párologtatóba radiátorhoz.
2015. júl. 23. 01:35
 14/14 anonim ***** válasza:
48%

"büdösek lettek a ruhák"??? Miért lennének büdösek? Soha nem használok öblítőt, a kimosott ruhákat a szabadban szárítom, amikor leszedem nem állom meg, hogy bele ne nyomjam az orrom, annál a friss illatnál nem kell jobb.

Vagy a mosógéped belsejében rakódott le valami, vagy nem megfelelő helyen szárítod a ruhákat, esetleg nem tökéletesen száraz állapotban rakod el őket, ezért büdösek, amit az öblítővel nyomsz el. Olyan, mintha megfelelő tisztálkodás helyett dezodort használnál.

2015. júl. 24. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!