Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mennyi időnként tisztítjátok...

Mennyi időnként tisztítjátok a szőnyeget, és hogyan?

Figyelt kérdés
2010. márc. 5. 19:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen szőnyegről van szó.Van amit 5-6 havonta,mert arra nem lépünk cipővel.Azt én tisztítógéppel szoktam.A kisebbeket bedobom a mosógépbe.Persze nem perzsa szőnyegek.
2010. márc. 5. 19:54
 2/6 anonim válasza:
100%
Hát az mérettől és szőnyeg vastagságtól függ. A vékonyakat és a kicsiket mosógépben havonta (ezek ajtók előtt és konyhában vannak és hamar piszkolódnak) a vékonyabb nagy szőnyegeket 3 havonta mosógépben. Aztán a nappaliban lévőt csak 2-3x egy évben, amikor melegebb van. Ezt kitesszük a teraszra slaggal lelocsoljuk és nekiállunk kézzel mosni (próbáltuk a vanish-nek a kiporszívózható szőnyegtisztítóját, de nem vált be) elég időigényes és fárasztó, de legalább szép lesz és vagy 2-3 napig szárad.
2010. márc. 5. 20:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A fürdőszobai szőnyegeket hetente, mert ahogy rálépünk vizes lábban és nem szárad ki estéről estére, büdös lesz.

A többit kb. havonta, vagy nagyobb vendégség előtt. A nagyokat nagytakarításkor takarítógéppel. (Ezt főleg a párom csinálja, R2D2-t tele vízzel nehéz ráncigálni.) :)

2010. márc. 5. 20:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem bambusz szőnyegem van. Amikor mosom fel a parkettát,azt is csak simán áttörlöm.
2010. márc. 5. 20:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Évente egyszer-kétszer, régebben szőnyegtisztító, és utána slagozás az udvaron, de pár hónapja van gőzölős felmosóm,(padlóhoz), és azzal végigmentem a szőnyegeimen. Hihetetlen milyen kosz lejött róluk. (A felmosón rajta hagytam a felmosóronygot).Ezután is azzal fogom takarítani, nem kell vegyszer, semmi, a gőz régebbi81-1,5 évvel ezelőtti) kisbaba-pisi foltokat is kiszedett, amiket előtte még a Domestos sem!!CSak ott maradt a domestos folt is...Ráadásul nem lesz elektrosztatikus feltöltődés sem, mint nekem előtte a szőnyegtisztítóktól, amiket porszívózni kellett.
2010. márc. 14. 15:13
 6/6 anonim ***** válasza:

a 8 helyett (-t akartam írni

:)

2010. márc. 14. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!