Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Valakit kielégít hogy "csak"...

Valakit kielégít hogy "csak" háziasszony?

Figyelt kérdés
10 éve vagyok itthon. Két gyerekem van, anyósom ápolom. A férjem sosem akarta,hogy munkahelyem legyen. Nem vagyunk gazdagok,de nincs panaszra sem okom,tehát pénzhiányra nem foghatom,hogy dolgozni akarok.Minden áldott nap főzök hat személyre, házimunka két házban, veteményes kert, hobbiszinten varrok. Egy ideje úgy érzem,olyan vagyok mint egy robot, semmit se csinálok kedvvel, mintha önmagam árnyéka lennék. Nem tudom igy elképzelni tovább az életem. Ki hogy van ezzel? A férjem szerint bárki cserélne velem.

2015. júl. 1. 20:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%

Az unatkozol meg a haszontalannak érzed magad nem ugyanaz a helyzet. Ha unatkozol, akkor ha jól értem, azért van még felesleges időd. Én belevágnék valamilyen tanulásba. Ez talán a haszontalanság érzést is megoldja.

Vagy ha szeretsz varrni, akkor talán abból indíthatnál egy kis mini vállalkozást. Pl. varrhatnál a környékbelieknek.

2015. júl. 2. 09:29
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Idegőrlő és embert próbáló, még a monotónia nélkül is mindaz, amiről írsz. Kiégésnek hívják a szakemberek. Belefáradtál, beleuntál a nap nap után ismétlődő egyhangú feladatokba. A betegápolás a leghálátlanabb feladatok egyike. Mert a gyereknevelés visz valahova előre, és a fejlődés ívét látod, az idősek betegápolása pedig a hanyatlás és a halál.

Mivel mindenki más habitus, nem tudom neked mi válna be. De valamit tenni kell, mert a végén te leszel depressziós, és kimerülsz idegileg. Betegápolás mellett ugyen még szabadságra sek lehet menni, nincs az kis egy-két hetes felfrissülés sem. (Nem cserélnék veled, nagyra becsüllek, és drukkolok, hogy kitalálj valamit, ami segít átvészelni ezt az időszakot!!!)

2015. júl. 2. 10:16
 13/17 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem meg lehetne oldani az 1-2 hetes kikapcsolódást. Azért már nem kicsik a gyerekek, van apuka is. Biztosan van más rokon is, aki segítene. Ha összefognak, biztosan kibírják nélküled egy kis ideig.
2015. júl. 2. 10:20
 14/17 anonim ***** válasza:
56%
Kedves kérdező! Végig követtem a hozzászólásokat, és megdöbbent, hogy mindenki elmegy az ápolás mellett! Nagy baj, és talán azért,mennek el, mert ezek az emberek nem tudják-nem volt részük beteget ápolni a nap 24 órájában többször, és éveken keresztül!Sajna nekem volt benne részem Kitartást! 62/F
2015. júl. 2. 12:01
 15/17 anonim ***** válasza:
4%

Jelentkezz hivatalos gondnoknak/gyámnak.

Pontosan nem tudom, hogy mi kell hozzá..

Vállalsz néhány gondnokoltat, intézed a pénzügyeiket. Kijársz hozzájuk beszélgetni, és pénzt is kapsz érte...

2015. júl. 2. 13:01
 16/17 A kérdező kommentje:
Utánaolvastam a kiégésnek,teljesen illenek rám a tünetek. A betegápolás nagyon nehéz,sosem tudom melyik pillanatban kell mennem,mert ez vagy az történt. A betegemet állandóan vigasztalni kell, jobb kedvre deríteni, mert napi szinten a halált várja ( nem lesz az még itt) sokszor már összeszorul a gyomrom mikor mennem kell. Férjem nemrég lábalt ki egy stresszes időszakból,nem nagyon akarom terhelni vele. Más rokonra se számíthatok. Sosem gondoltam,hogy ez ennyire nehéz.
2015. júl. 3. 07:42
 17/17 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ez a legfőbb problémám,majdcsak lassan kiderítem.
2015. júl. 3. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!