Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Utálom ezt a sok szemetet,...

Utálom ezt a sok szemetet, ami a háztartásban felhalmozódik, ti nem?

Figyelt kérdés

Egy bevásárlás/főzés után rögtön tele lesz a kuka egy csomó nejlonnal, műanyaggal egyéb bizbaszokkal. Pedig mi csak ketten vagyunk, mi lehet egy nagycsaládnál?

És oké, hogy én leviszem a kukába (vagy amit tudok szelektívbe) és megszabadulok tőle, de ez mind halmozódik valahol vagy esetleg elégetik őket, ami szintén nem valami környezetbarát. Szerintem a boltok is besegíthetnének, hogy ne ilyen sz@rokba csomagoljanak minden terméket, vagy vállaljanak ők is szerepet a hulladékok újrahasznosításában (az üveg visszaváltáson kívül). Nem?

2010. febr. 25. 14:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben igazad van. Ahol nem feltétlenül szükséges, én nem teszem zacsiba a dolgokat (banán, káposzta, ilyenek). De engem is bosszant. Mi is amit csak lehet szelektívbe viszünk, de nálunk is (4-en vagyunk) hetente minimum 3x megtelik az 50 l-es kuka :-(
2010. febr. 25. 14:23
 2/5 anonim ***** válasza:
59%

Németországban lakom és nálunk így van.

van bio hulladék, ide csak max papírban beledobott zöldségmaradékot leht tenni, pl húst csontot ételmaradékot nem mert a patkányok ode mennek.

van papír hulladék. van újrahasználható amibe müanyag(minden flaska, zacsi, doboz), aluminiüm fólia, tetrapakk, ide csak tiszta elmosott dolgot lehet tenni. van üveg, és konzerdoboz hulladék, és normál háztartási hulladék. a biot minden nap levisszük, ha van hús vagy csont maradék a normálban azt aznap levisszük, a többit meg kb heti egyszer, vagy ahogy kívánja. külön dobozokban gyüjtjük öket.

ha nem azekbe sz@rokba csomagolnák akkor kb 2 nap lenne a szavatósága és az ára kb a duplája vagy triplája lenne.

amit tehetsz hogy a teszkóba nem ezer nejlonzacsit gyüjtesz hanem a meglévöt vissza viszed a köv bevásárlásnál és abba pakolsz.

2010. febr. 25. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:

diákmunka keretein belül volt szerencsém közelebbről megnézni hogy hova gyüjtik össze a szemetet...

durva mennyiség,nagy gödröket ásnak,és folyamatosan tömöritik,ha tele a gödör,letakarják...

de ötlet nemsok van arra hogy hogy lehetne kevesebb,leginkább a műanyagflakonokkal nemtudok mit kezdeni,napi 2 elfogy,reggelente mindig vihetem le (csapviz felénk ihatatlan,még teát se merek belőle főzni,azt is ásványvizből kell sajnos)

2010. febr. 25. 15:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, épp ezek a drágák, amikből a csomagolóanyag a termék felét teszi ki.. (pl. fóliázott alma, szalámi, sajt, egyebek) Ezeket próbálom kikerülni, csak a legtöbb boltban nincs hentes/sajt részleg, meg gyümölcs darabra. Tescó nincs a közelben hála istennek, ha lenne, akkor se járnék. Nagyon szívesen kiegyeznék a régi egyszerű hús- és kenyérboltokkal, meg közértekkel. Zöldséget meg termelnék magamnak (ha lenne kertem), mert botrány, amit ránksóznak gyümölcs-zöldség címen.

Egyébként a szelektívgyűjtésnek van értelme? Mert keringtek hírek, hogy szép dolog eze a szelektívezés, de jobban megéri, ha egybeöntik az egészet.. Tehát tényleg hasznos a szelektívhulladék-gyűjtés, vagy ez csak egy ámítás?

2010. febr. 25. 19:08
 5/5 anonim válasza:
100%

szerintem van ertelme! peldaul kevsebb lesz a szemet a lakasban.:)

ne tudom hol laksz? de probalj meg komposztalot csinlani...szerintem a szomszedok is szivesen gyujtenek bele a szerves hulladekuk egy reszet.

miota videkre koltoztunk es megtermelunk magunknak majdnem mindent, alig van szemetunk, havi 50liter kb.

bar a boltban mindig figyelek h olyasmit vegyunk ami uveg vagy fem es talan kesobb jol johet .vegyszert egyaltalan nem hasznalunk, igy muanyag nem nagyon kerul a hazba.

(mosodioval mosok, ee annak a fozetevel mosakodunk, vegtermeke komposztalhato)

szoval vannak praktikak,csak sajnos a multikat nem nagyon erdekli mi lesz a fold sorsa

2010. febr. 25. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!