Kulon mossatok a fehernemuket?
En egy ideig ugy mostam . Most elbizonytalanodtam h nem e pazarlas.
hetvegente mosok 2en vagyunk. De nem gyulik ossze 2-re ilyan sok also.
ti hogyan mossatok ? Es mennyit gyujtotok ossze?
ebbe az egesz csalad bugyija, alsogatyaja benne van ?
Köszönöm előre is :)
Le lehet pontozni, lehet, hogy nem a legjobb módszer.
Színek szerint válogatva mosok. A pirosat a zölddel és a fehérrel nem moshatom össze. Ez legalább három mosás. Nincsen sok ruhám. A fehérneműket is a ruhákkal szoktam mosni, külön csak a fehérneműknek nincs türelmem elindítani egy negyedik mosást.
A zoknikat viszont nem mosom össze semmivel.
Mi értelme lenne külön mosni?
Mosás ELÖTT minden piszkos, UTÁNA meg mindent tiszta. Közben a mosógépben többször cserélödik a víz, az ÖSSZES szennyezödés kikerül belöle.
Fekete-piros és világos mosás van, illetve néha kísérletet teszek rá, hogy annyi törölközőt mossak,hogy külön legyenek... De többnyire az is a 2 szín szerint van. A nagyon piszkos cuccokat beáztatjuk, a párom a munkaruháját kézzel mossa, a konyharuhák egy alapos kézi mosás után bekerülhetnek a gépbe is a világosakkal. Mindent 40 fokon mosunk.
Csak és kizárólag teli mosógépet indítunk el (amúgyis ritkán tudunk mosni, mert sok idő, míg megszárad a ruha, főleg télen), kivéve, amikor ecetes átmosást végzünk s ugyebár üres.
Gyerekkoromban sem volt külön a fehérnemű, akkor is csak ketten voltunk, egy mosógépnyi fehérnemű talán nem is volt a házban...
Én igen, mert a ruhákat 30-40 fokon mossuk (irodai munka, nem nagyon lesz koszos semmi, nincs olajfolt meg hasonlók); a fehérneműket meg 60 fokon. Nálunk van "eco" funkció a mosógépen, ahol a mért kg-hoz adagolja a vizet és ehhez illően a mosási idő is rövidebb kevesebb ruha esetén.
Ha teljes mosást kellene indítanom miatta, már meggondolnám.
A másik, hogy van annyi fehérneműnk mint a rosseb, így 1,5-2 hetente mosok csak fehérneműt (mert akkor még mindig van mit felvenni bőven), addigra egy fél mosásnyi összejön törlőkendőkkel, törölközőkkel együtt.
Csak teli mosógépet indítok el, tehát nem mosom külön a bugyikat. Van világos, tarka és sötét színű kupacom, de ha nem telne meg a gép, a csíkos ing bekerülhet a fehérek közé is, vagy egy többször mosott farmer jó lehet a tarka vagy a sötét kupacba is.
Még a pelenkákat se mostam külön annak idején. A kakát kidobtam, a pelust egyszer kiöblítettem, és ment a többi fehér cucchoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!