Aki psoriasisban szenved mit csinál, hogy a lehulló bőrdarabkák ne lepjék el a lakást?
Szia!
Sajnos én is ebben a betegségben szenvedek, bár most 1 év tünetmentesség után nem olyan durva.
Eleinte rengeteget takarítottam, majd rátértem arra, hogy éjjelre be folpackoztam magam. Krémmel (bármilyen zsíros testápoló) lekentem a dögöket, majd körbetekertem magam, reggel levettem a folpackot, és száradás után lehullik az összes plakk. Persze nem tart örökké, vissza jönnek, de így nem repedezel és max párszor kell nagytakarítást végezni.
Annyi hátránya van, hogy a bőröd megszokja (ha nagyon durva sömi), hogy felszabadul a szárazságtól és kellemetlen lehet, ha elkezd megint felgyűlni az elhalt bőrréteg.
Remélem segítettem, sajnos többet nem tudok mondani.
Kenjed magad, amivel lehet én most Holttengeri cuccokat használok, krém, fürdősó, tusfürdő, kvarc lámpázok is, hátha nem lesz megint olyan durva. De legalább a durva plakkosodást eddig megúsztam.
Szia!
Köszönöm, hogy írtál!
Még azt megírnád, hogy reggel, amikor kicsomagoltad Magad tusoltál? Egyébként hogy tisztálkodsz? Tusolsz minden nap, vagy kádban ázol? Nekem még ez is probléma...
Köszi!
Szia!
Nem tusoltam, miután kicsomagoltam magam, nem volt rá idő.
Most meg még nem kell csomagolnom, mert nem olyan pikkelyesek. Általában tusolok, de manapság holttengeri sós fürdőt is veszek, egyikkel sincs problémám. Bár a zuhany után mintha szárazabb maradtam volna anno és a fürdés leáztatta a plakkokat.
Ha valami még érdekel nyugodtan írj e-mailt, azt többet szoktam figyelni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!