Mitől lesz szinte minden ruhám ilyen csúnya?
egy csomó ruhám ilyen bolyhos: [link]
és így kirepedeznek rajt a minták: [link]
de mitől? nagyon idegesítő.. pedig teljesen új, mai darabok nem ilyen olyan helyekről kapott használt ruhák.. sőt nem is kínais, elég márkás drágább ruhák..
A bolyhosodás a gyenge minőségű anyag velejárója.
Volt úgy, hogy a 6 ezer forintos pólóm 3 mosás után kibolyholódott, és olyan is, hogy a kertészkedéshez turkálóban vett 50 forintos pólót évekig használtam bolyholódás nélkül!
13 ezer forintért vettem egy devergo pulóvert, ami egy (30 fokos) mosás után olyan volt, hogy az utcára nem lehetett benne kimenni, annyira bolyhos lett és elnyúlt (pedig fektetve szárítottam).
Nem csak a márka számít, hanem az anyaga is. Márkán belül is nagy eltérések vannak, pl. én ami adidas originals darabokat hordok, azokból van egy fajta anyag, amit sokkal jobban szeretek a többinél, de pont ez az az anyag, ami sokkal gyorsabban fakul és kissé bolyhosodik is..
Egyébként érdemes megnézni milyen a mosógép, hőfok, mosószer stb. Általában a folyékony mosószert jobban szeretik a ruhák.
A minta meg akkor is szokott repedezni, mikor feszül. Nem kell folyton feszülnie, elég, ha akkor jól megnyúlik és kifeszül, mikor épp felveszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!