Aeg Lavamat mosógép, ecettel átmosni?
Sziasztok
S
van egy aeg lavamat automata mosogepem. Nalunk nagyon kemeny a viz. Szerintetek erdemes lenne 1 l ecettel átmosni a mosógépet 3 havonta? Felek h a vizko tonkreteszzi. De az ecettol is olvastam h kivegezheti a mosógépet.
vagy mit javasolnátok. Heti 2-3 mosok
nem lesz semmi baja az ecettől. már az....cég is pert vesztett (2 éve), mert a reklámjában ezt állította.
sokan vannak akik átmossák ecettel, többek közt én is. de megpróbálhatod citromsavval is, kicsit lassabban, de szintén oldja a vízkövet.
semmi nincs benne amit az ecet tönkretehet. a mosószerek lúgosak, fehérítő savas; az alkatrészei ennek ellenállnak. valamint egy 10vagy 20%-os ecethez még vizet enged a gép és csak hígul tovább.
még jó, hogy a trisó nem vízkőoldó. a lerakódásokat viszont eltávolítja.
ecet nem baromság, mert egy hosszú programos és emelt hőfok gyorsítja a reakciót(kémia!). tény, hogy nem fog ujjnyi vastag vízkövet leszedni, de az nincs is! kedves szerelő.
és 12 év után még mindig tiszta fűtőszál(csak csapágyaztam és csillapítót cseréltem benne. (hőtágulástól is pattog róla a vízkő)
"még jó, hogy a trisó nem vízkőoldó"
És ki mondta,hogy az?
Én mutatok neked néhány éves szétszedett gépet,azt ha 1-2% ecetoladattal kitakarítod,vendégem vagy egy új mosógépre.Ez az ecetezés már évek óta kering különböző női fóromokon és itt is előjön mindig,föntebb már leírtam,hogy miért nem fog csinálni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!