Normális, hogy egy visszaszámlálós mosógép kijelzője 50 perccel többet mutat induláskor, mint aminnyi ideig ténylegesen tart a mosás?
Amit a kijelző mutat, az csak egy megközelítő érték.
Függ attól, hogy mennyire hideg víz folyik a gépbe, vagy a ruhák éppen hogyan helyezkednek el centrifuga előtt, esetleg ruha súlyától is,ha komolyabb a mosógép, mint nekünk, illetve víznyomástól.
Például:
van nekünk 1 óra 20 perces programunk az LG gépen. Nyáron amikor a hideg víz is melegebb, akkor 1 óra 8 perckor ugrik át 58 percre, mivel ekkor fűtötte fel a vizet. Télen amikor hidegebb a víz, akkor ugyanez a program, csak 1 óra 3 perckor ugrik át 58 percre. Tehát 5 perccel több ideig tart neki a víz felfűtése.
Nem mindegy az sem, hogy éppen hogyan helyezkednek el a ruhák. Van úgy, hogy elsőre kivan egyenlítve a töltet, mert pont úgy van a ruhák elhelyezkedése, és átugrik 2 percet a gép. De van úgy, hogy 5-6 percig tart neki, mire jó lesz a kiegyenlítés, és olyankor több percen keresztül nem változik a percvisszaszámláló, tehát több percig egyhelyben áll.
Tehát ez a kijelző csak körülbelüli érték, azonban nálunk + - 5 percnél jobban nem tér el.
Ez az 50 perc eltérés nekem nagyon soknak tűnik. Nem tudom, hogy hiba-e, de így valóban értelmetlen volt kijelzős gépet venni. Én végignéznék egy teljes mosást, és megnézném, hogy milyen mosási ciklusnál ugrik a kijelző ilyen sokat.
Bár ha jól néztem, ez felültöltős gép, így nehezebb a dolgod, mintha elöltöltős lenne, annál látnád éppen mit csinál. Bár ennél is lehet tudni a hang alapján.
Kapcsold be, és nézd folyamatosan, hogy milyen fázisnál ugrik a kijelző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!